Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen
Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Ontvang nu 20% korting op alle verzorgingsproducten en make-up!

INIKA Organic - Het eerste make-up merk dat wereldwijd plastic neutraal is | Marga Jacobs

INIKA Organic - Het eerste make-up merk dat wereldwijd plastic neutraal is

Bij INIKA Organic, het enige 100% natuurlijke, gecertificeerde biologische schoonheidsmerk in Australië, proberen ze voortdurend meer natuurlijke en zuivere schoonheidsnormen in te voeren.

Sinds het bescheiden begin in 2006 hebben ze schonere schoonheidsproducten geformuleerd die de giftige siliconen, chemicaliën en andere smerigheid vervangen door pure, organische ingrediënten die jou een natuurlijke uitstraling geven.

Deze zoektocht naar gezonde, gifvrije schoonheid heeft er voor gezorgd dat ze meer dan 40 prijzen wonnen voor uitmuntende producten en innovatie, waaronder een Glamour Beauty Award in 2018, Best New Vegan Product bij The ASOS Beauty Awards in 2019 en Organic Beauty Awards' Best Skincare Brand in 2020.

Deze onderscheidingen fungeren als trotse herinneringen aan hun standvastige 100% natuurlijke (ACO COSMOS-certificering), biologische (ACO COSMOS ORGANIC & OFC Certified Organic), dierproefvrije (Choose Cruelty Free AU & PETA), halal (AFIC Halal Certified) en veganistische (Vegan Society) overtuigingen.

Nu ze de formules in de producten hebben verfijnd, gaat hun aandacht uit naar de buitenkant, naar de verpakking. Want hoe puur en natuurlijk kan je je producten noemen als ze verpakt zijn in plastic?

Waarom plastic neutraal?

De trieste waarheid is dat de schoonheidsindustrie een schrikbarend grote impact heeft op het milieu. Zonder het te beseffen brengen honderdduizenden mensen onbewust schade toe aan onze kostbare planeet door schoonheidsproducten te gebruiken die niet milieuvriendelijk zijn.

Veel van de schade wordt veroorzaakt door bedrijven die hun schoonheidsproducten volpompen met agressieve chemicaliën of ingrediënten op dierlijke basis gebruiken die leiden tot problemen als degradatie van land en water, verlies van biodiversiteit, zure regen, ontbossing en meer.

Om dit tegen te gaan, hanteren ze bij INIKA Organic al de strengste criteria voor natuurlijke ingrediënten en het hoogste niveau van certificeringen wereldwijd bij de keuze van hun bewezen, 100% natuurlijke ingrediënten. Deze kleine logo's betekenen veel voor INIKA Organic en ze werken hard om deze te behouden.

Maar bij INIKA Organic zijn ze zich ook al lang bewust van de ontnuchterende feiten rond plastic:

  • Er wordt elk jaar 350 miljoen ton plastic gestort
  • Elke minuut komt er 1 vrachtwagen plastic in onze oceanen terecht
  • Elk jaar worden 120 miljard schoonheidsverpakkingen geproduceerd die hun weg vinden naar het milieu en de vuilnisbelt

Dit is niet duurzaam. Om onze kostbare planeet te beschermen, de bron van de fijnste plantaardige stoffen en mineralen die worden gebruikt voor de transparante, zuivere producten van INIKA Organic, is actie nodig.

Daarom is dit de afgelopen tijd dé focus van INIKA Organic geworden: manieren vinden om hun afhankelijkheid van plastic te minimaliseren, hun duurzame filosofie beter af te stemmen en onze INIKA (wat 'kleine aarde' betekent in het Sanskriet) te beschermen door duurzame materialen op de voorgrond te plaatsen.

Hoe INIKA Organic plastic neutraal werd

Hoe is INIKA Organic het eerste plastic neutrale make-up merk ter wereld geworden?

Simpel gezegd, werden ze leiders in duurzame schoonheid door duurzame verpakkingen te omarmen en de plastic crisis aan te pakken.

Met als einddoel hun plastic voetafdruk drastisch te verminderen, heeft INIKA Organic elk facet van hun activiteiten onder de loep genomen en uitgewerkt hoe ze zoveel mogelijk plastic kunnen reduceren. Na veel analyse ontdekten ze dat ze hun verpakking volledig konden vernieuwen met nieuwe earth-first verpakkingen die er luxueuzer dan ooit uitzien en aanvoelen, terwijl ze ook gemaakt zijn van 90% duurzame en hergebruikte materialen, zoals aluminium, suikerriet, post-consumer gerecycleerd plastic en glas.

Als aanvulling op deze verandering is INIKA Organic met trots Plastic Neutral gecertificeerd door Waste Revolution - de toonaangevende Australische certificeringsinstantie voor Plastic Neutral. Deze organisatie helpt bedrijven hun plasticgebruik te meten, te verminderen en te compenseren.

Plastic neutraal worden, betekent dat voor elke kilogram plastic die wordt gebruikt, een kilogram wordt ingezameld en gerecycleerd die anders niet zou worden gebruikt. Het is een krachtige manier voor bedrijven om hun plastic inzameling en recycling te verbeteren, een circulaire economie te stimuleren en hun plastic voetafdruk aan te pakken.

Om deze certificering te behalen, hebben ze een circulaire economie gecreëerd door de inzameling en herbestemming van 4,7 ton plastic tot duurzame afrasteringspalen te financieren, die vervolgens door BlazeAid en Plastic Forests, twee Australische liefdadigheidsinstellingen die zich inzetten voor het herstel van de landbouwsector, worden gedoneerd aan plattelandsgemeenschappen die het moeilijk hebben door natuurrampen.

Door vastbesloten te zijn de oplossing in de schoonheidsindustrie te inspireren, heeft dit baanbrekende duurzaamheidsinitiatief hun gebruik van nieuw plastic met 84% verminderd, van 8,1 ton tot 1,3 ton, en loopt INIKA Organic minstens vijf jaar voor op andere grote schoonheidsmerken.

Deze aanzienlijke en duurzame verschuiving weg van plastic voegt zich bij de voorbeeldige reeks volledig natuurlijke en biologische accreditaties van INIKA Organic, die hen samen tot het hoogst gecertificeerde natuurlijke make-upmerk ter wereld maken.

144 nieuwe versies van de INIKA Organic producten kwamen op 1 april 2022 op de markt in Australië en op 1 mei 2022 in andere landen.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Contacteer ons

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar