Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen
Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Ontvang nu 20% korting op alle verzorgingsproducten en make-up!

Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een oude Japanse geneeswijze ontwikkeld door Mikao Usui. Letterlijk betekent het ‘levensenergie’. Door middel van handoplegging wordt energie doorgegeven, met als doel om het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest te versterken. De energie weet zelf blokkades te vinden en laat energie weer stromen. Reiki is een holistische vorm van heling wat inhoudt dat het doorwerkt op alle lagen van ons mens-zijn: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Dus of je nu last hebt van lichamelijke of emotionele klachten, stress, vermoeidheid ervaart of gewoon behoefte hebt aan ontspanning, Reiki kan je daarbij helpen.

Hoe verloopt een Reiki behandeling?

Voor de aanvang van de behandeling nemen we eerst de tijd voor een kort gesprekje. Ik wil graag weten waar je behoefte aan hebt en welke specifieke klachten je ervaart, zodat ik hier tijdens de behandeling extra aandacht aan kan besteden.

Vervolgens mag je plaatsnemen op de behandeltafel of op een krukje als het om een korte behandeling (stoelbehandeling) gaat. Je trekt je schoenen uit maar houdt je kleding aan. Het is belangrijk dat je je comfortabel voelt tijdens de sessie. Zodra je lekker ligt of zit, begin ik met het afstemmen en start ik de behandeling.

Gedurende de behandeling heb je altijd de vrijheid om aan te geven hoe je je voelt en om eventuele ongemakken of zaken die je niet prettig vindt te laten weten. Jouw comfort en welzijn staan centraal, en ik sta open voor jouw feedback en wensen tijdens de sessie.

Na de Reiki behandeling is er nog even tijd voor een kort gesprek. Dit geeft ons de gelegenheid om te bespreken hoe je je voelt en wat je hebt ervaren tijdens de behandeling. Dit gesprek is waardevol, omdat het ruimte biedt voor verdieping en verdere heling. Bovendien stelt het mij in staat om eventuele vervolgstappen te bespreken die nodig kunnen zijn om jouw helingsproces verder te ondersteunen. Ik hecht veel waarde aan jouw feedback en ben er om je te begeleiden op jouw reis naar welzijn en innerlijke balans.

Wat kan je voelen tijdens een Reiki behandeling?

Elk individu is anders, maar je kunt warme, koude of tintelende sensaties door je hele lichaam ervaren, kleuren zien, jeugdherinneringen hebben, een loslaten van spanning of energie voelen, met als meest voorkomende reactie een diep gevoel van kalme, vredige ontspanning.

Welke kledij draag je best tijdens een Reiki behandeling?

Kleding waarin jij je het meest comfortabel voelt. Kies best voor loszittende en comfortabele kleding die niet knelt of beperkt. Dit bevordert een gevoel van ontspanning en helpt je om je volledig te kunnen overgeven aan de ervaring.

Het is verstandig om warme kleding, zoals een trui of sokken, mee te nemen, omdat je tijdens de behandeling kou kunt ervaren. 

Je houdt je kleding gewoon aan tijdens de Reiki behandeling.

Hoe lang duurt een Reiki behandeling?

Een Reiki behandeling duurt 60 tot 70 minuten. Je kan ook voor een korte behandeling (stoelbehandeling) kiezen, deze duurt 20 tot 25 minuten

Bij kinderen (jonger dan 14 jaar) wordt een behandeling van 30 tot 35 minuten aangehouden, omdat ze over het algemeen minder lang stil kunnen liggen.

Heb jij baat bij een Reiki behandeling?

Iedereen kan baat hebben bij een Reiki behandeling. Reiki biedt ondersteuning voor alle aspecten van het fysieke lichaam, de mentale en emotionele gesteldheid, en heeft zelfs het vermogen om mensen te verbinden met hun aangeboren spirituele natuur. Het is een holistische benadering van heling die de natuurlijke balans en harmonie in het lichaam en de geest bevordert. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, stressverlichting, emotionele heling of spirituele groei, Reiki kan een waardevolle aanvulling zijn op je welzijnspraktijk.

Reiki is een veilige aanvulling op veel medische ingrepen en behandelingen. Het kan worden gebruikt als een complementaire therapie naast conventionele medische zorg. Reiki kan natuurlijke genezingsprocessen versnellen en het herstel bevorderen. Bovendien kan het de bijwerkingen van medische behandelingen verminderen, zoals pijn, misselijkheid en vermoeidheid. Veel mensen ervaren dat Reiki hen helpt om sneller te herstellen en zich beter in balans te voelen tijdens hun genezingsproces.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Het aantal behandelingen verschilt per persoon.

Langdurige klachten en chronische aandoeningen vereisen meer behandelingen om door lagen van genezing heen te werken.

Acute aandoeningen reageren snel op een Reiki behandeling en ontvangers ervaren meestal al verlichting na één of twee behandelingen.

Wat doe je best na een Reiki behandeling?

Reiki is vergelijkbaar met een detox, zorg ervoor dat je veel water drinkt na de behandeling.

Geef jezelf de tijd om eventuele emoties te verwerken die in de 24 uur na je eerste sessie naar boven komen, omdat je energetische lichaam energie opruimt en geneest die jou niet langer dient.  

Wat is Reiki op afstand?

Reiki op afstand is net zo krachtig als een persoonlijke sessie, alleen kun je dan genieten van de heling in de vertrouwde omgeving van je eigen huis. Ongeacht waar ter wereld je je bevindt, de helende energie van Reiki bereikt je met dezelfde zorg en toewijding als in mijn therapieruimte in Lommel.

Hoe werkt dit? Door de kracht van intentie en focus stroomt de helende Reiki-energie naar jou, jouw geliefde dier of de situatie die om heling vraagt. Het is als een liefdevolle omhelzing van energie die je omhult, zelfs op afstand, met dezelfde effectiviteit als een persoonlijke behandeling.

Hoeveel kost een Reiki behandeling bij Marga Jacobs?

Al onze tarieven vind je hier.

Maak je afspraak

Bel +32 478 62 15 80 of mail naar info@margajacobs.com

Laat een bericht achter

Maak je afspraak

Mijn winkeltje is open!

Kom je graag onze sieraden bekijken, voelen en passen? Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste edelsteen? Wil je meer uitleg over onze verzorgingsproducten of kom je ze graag een keer testen? Ben je op zoek naar een leuk cadeautje? Maak dan even een afspraak. Ik help je graag verder! 

Marga Jacobs

Behandelingen

Kristaltherapie en reiki ondersteunen je op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.

Als detoxspecialiste help ik je om jezelf te genezen met een holistische, gezonde en natuurlijke benadering die gebaseerd is op ontgifting met celregeneratie (fruit, vasten, kruiden).

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar