Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen
Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Ontvang nu 20% korting op alle verzorgingsproducten en make-up!

Kristaltherapie

Wat is kristaltherapie?

Kristaltherapie, ook wel edelsteentherapie genoemd, is een alternatieve therapie die gebruik maakt van de energetische eigenschappen van edelstenen en kristallen om te helpen bij het verbeteren van je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Het idee achter kristaltherapie is dat verschillende edelstenen en mineralen elk hun eigen unieke energetische trilling hebben die kunnen helpen bij het balanceren van de energie in het lichaam en het versterken van de zelfhelende kracht van het lichaam.

Bij kristalherapie maak ik gebruik van verschillende technieken om jouw welzijn te bevorderen. Eén van de belangrijkste aspecten is het plaatsen van edelstenen op of rondom het lichaam.

Daarnaast maak ik gebruik van handoplegging, waarbij ik zachte aanrakingen en bewegingen toepas om de energie door je lichaam te laten stromen en blokkades op te heffen. Door deze combinatie van edelstenen, handoplegging en andere technieken creëer ik een veilige en ontspannen omgeving waarin jij de ruimte hebt om te ontspannen, te helen en in balans te komen.

Welke edelstenen en kristallen worden gebruikt bij kristaltherapie? 

Elk edelsteen heeft zijn eigen unieke vibratie en eigenschappen die resoneren met specifieke chakra's in het energielichaam. Door de juiste edelstenen op de betreffende chakra's te plaatsen, kunnen blokkades worden opgeheven en kan de energiestroom worden hersteld. Van de aardende energie van de rode jaspis tot de kalmerende eigenschappen van de blauwe chalcedoon en de revitaliserende kracht van de gele citrien, elk kristal draagt bij aan de heling en activering van de chakra's. Tijdens een kristaltherapie sessie worden de edelstenen zorgvuldig gekozen en geplaatst om een diepgaande en harmoniserende werking op zowel het fysieke als het energetische niveau te bewerkstelligen.

De helende eigenschappen van kristallen zijn werkelijk betoverend. Zo kan rozenkwarts bijvoorbeeld helpen bij het verlichten van stress en het verbeteren van relaties, terwijl amethist kan helpen bij het bevorderen van ontspanning en een goede nachtrust. Citrien straalt positieve energie uit en stimuleert creativiteit, terwijl rhodoniet emotionele genezing en balans ondersteunt. Bergkristal versterkt de helderheid van de geest en het bewustzijn, en rode jaspis brengt aarding en stabiliteit. Deze prachtige kristallen vormen samen een krachtige bron van heling en groei.

Hoe verloopt een kristaltherapie sessie?

We beginnen onze sessie met een kort gesprekje om te begrijpen waar je behoefte aan hebt en welke klachten je ervaart, zodat ik daar tijdens de behandeling extra aandacht aan kan geven.

Vervolgens mag je plaatsnemen op de comfortabele behandeltafel. Je trekt je schoenen uit, maar houdt je kleding aan. Zodra je lekker ligt, stem ik me af op jouw energie en start ik de behandeling. Met mijn handen en/of een pendel ga ik op zoek naar eventuele blokkades of onevenwichtigheden in de chakra's. Elk chakra heeft een unieke energiefrequentie en ik detecteer afwijkingen in deze frequenties, zodat ik gericht kan werken aan het herstellen van de balans en harmonie in je energiesysteem.

Volgens de principes van kristaltherapie leg ik dan zorgvuldig gekozen kristallen op en rondom je lichaam.

De geplaatste kristallen blijven een tijd op of rond je lichaam liggen. De duur is afhankelijk van de omstandigheden, maar kan variëren van 20 minuten tot een uur. Gedurende deze tijd kun je gewoon ontspannen en genieten van de helende energieën die de kristallen uitstralen. Tijdens de sessie zal ik nauwlettend de energieën observeren en aanvoelen. Indien nodig voeg ik extra kristallen toe of verwijder ik er enkele om de balans en stroming van energie te optimaliseren.

Naast de kristallen maak ik ook gebruik van mijn handen om de energieën te voelen en indien nodig subtiel te sturen. Op deze manier kan ik je een diepere en meer persoonlijke ervaring van heling en ontspanning bieden tijdens de kristaltherapie sessie.

Tijdens de kristaltherapie behandeling staat jouw comfort en welzijn centraal. Je hebt te allen tijde de vrijheid om je gevoelens te delen en aan te geven als er iets is wat je niet prettig vindt. Jouw feedback en communicatie zijn van onschatbare waarde om ervoor te zorgen dat de behandeling afgestemd blijft op jouw behoeften en verwachtingen.

Na de sessie nemen we de tijd om opnieuw met elkaar te praten en te reflecteren op jouw ervaring. We bespreken hoe je je voelt en wat je hebt ervaren tijdens de behandeling. Daarnaast geef ik je ook de gelegenheid om de kristallen te bekijken die ik speciaal voor jou heb gebruikt. Deze kristallen hebben een belangrijke rol gespeeld bij het creëren van een harmonieuze en helende energie tijdens de sessie. Samen kunnen we de betekenis en de impact van deze kristallen bespreken, waardoor je een dieper inzicht krijgt in de therapeutische processen die hebben plaatsgevonden.

Ik hecht veel waarde aan open communicatie en het delen van ervaringen, omdat dit ons in staat stelt om samen te groeien en het meeste te halen uit elke kristaltherapie sessie. Jouw tevredenheid en welzijn zijn mijn grootste prioriteit, en ik sta altijd klaar om naar je te luisteren en je te ondersteunen op jouw helende reis.

Wat kan je voelen tijdens een kristaltherapie sessie?

Tijdens een kristaltherapie sessie kun je verschillende sensaties ervaren, zoals diepe ontspanning, een gevoel van warmte, tintelingen, emotionele release of een energetische stroom door het lichaam.

Welke kledij draag je best tijdens een kristaltherapie sessie?

Kleding waarin jij je het meest comfortabel voelt. Het belangrijkste is dat je je vrij kunt bewegen en je ontspannen kunt voelen.

Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken over het uitkleden tijdens de behandeling. Je kunt gewoon je kleding aanhouden terwijl je geniet van de helende energie van de kristallen. Je schoenen doe je wel uit. 

Hoe lang duurt een kristaltherapie sessie?

Een kristaltherapie sessie duurt 60 tot 75 minuten. Bij kinderen (jonger dan 14 jaar) wordt een behandeling van 30 tot 35 minuten aangehouden, omdat ze over het algemeen minder lang stil kunnen liggen.

Wat zijn de voordelen van kristaltherapie?

Kristaltherapie kan helpen bij het verbeteren van zowel fysieke als emotionele gezondheidsproblemen.

Door kristaltherapie te ondergaan kan je lichaam ontspannen en kan je geest kalmeren. Dit kan helpen bij het verminderen van stress en spanning.

Verschillende kristallen worden gebruikt om pijn te verminderen. Door deze kristallen op specifieke delen van het lichaam te plaatsen, kunnen ze helpen bij het verminderen van spierpijn, hoofdpijn, menstruatiepijn en andere soorten pijn.

Kristallen hebben verschillende eigenschappen die kunnen helpen bij het balanceren van emoties. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van angst, verdriet, boosheid en andere negatieve emoties.

Sommige kristallen, zoals amethist, worden gebruikt om slaap te bevorderen. Ze kunnen helpen bij het verminderen van slapeloosheid en andere slaapproblemen.

Sommige kristallen, zoals bergkristal, worden gebruikt om het immuunsysteem te stimuleren. Ze kunnen helpen bij het verbeteren van de algemene gezondheid en het voorkomen van ziektes.

Kristallen worden al eeuwenlang gebruikt voor spirituele doeleinden. Ze kunnen helpen bij het verbeteren van de verbinding met je hogere zelf en het vergroten van je spirituele bewustzijn.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

De benodigde hoeveelheid behandelingen van kristaltherapie kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het specifieke doel van de behandeling, de individuele behoeften en de ernst van de klachten of disbalans.

Voor algemene ontspanning en welzijn kan een enkele sessie van kristaltherapie al verlichting en positieve effecten bieden. Het kan een diepe staat van ontspanning bevorderen, stress verminderen en een gevoel van harmonie in het lichaam en de geest creëren.

Voor meer diepgaande therapeutische doeleinden, zoals het aanpakken van specifieke fysieke, emotionele of energetische disbalansen, kan het nodig zijn om meerdere behandelingen te ondergaan. Dit kan variëren van enkele sessies tot een reeks van wekelijkse of maandelijkse behandelingen, afhankelijk van de individuele behoeften en reacties op de therapie.

Houd er rekening mee dat kristaltherapie als een holistische aanpak werkt, gericht op het herstellen van de balans en het activeren van het zelfhelend vermogen van het lichaam. De voordelen van kristaltherapie kunnen zich geleidelijk manifesteren naarmate je door meerdere behandelingen gaat. Het is belangrijk om geduldig te zijn en open te staan voor het proces van heling en groei.

Wat doe je best na een kristaltherapie sessie?

Na een kristaltherapie sessie is het belangrijk om tijd te nemen voor jezelf en je lichaam te laten integreren en de helende energie te absorberen. Hier zijn enkele suggesties voor wat je het beste kunt doen na een kristaltherapie sessie.

Geef jezelf de tijd om te rusten en te ontspannen na de sessie. Je lichaam en geest hebben mogelijk behoefte aan wat extra rust en herstel na de energetische verschuivingen die hebben plaatsgevonden tijdens de behandeling. Neem de gelegenheid om te relaxen en te genieten van een rustige, vredige omgeving.

Drink voldoende water na de sessie om gehydrateerd te blijven. Water helpt bij het afvoeren van eventuele vrijgekomen toxines en ondersteunt het energetische reinigingsproces. Het is belangrijk om je lichaam gehydrateerd te houden en het te ondersteunen bij het afvoeren van afvalstoffen.

Neem wat tijd om te reflecteren op je ervaring tijdens de kristaltherapie sessie. Let op eventuele sensaties, emoties of inzichten die naar voren zijn gekomen. Dit kan je helpen om de helende effecten van de sessie verder te integreren in je dagelijks leven en bewustzijn.

Geef jezelf wat extra zelfzorg na de sessie. Dit kan variëren van een warm bad nemen, mediteren, wandelen in de natuur, het lezen van een boek, luisteren naar rustgevende muziek of iets anders dat jouw welzijn bevordert. Geef jezelf de ruimte om te doen waar je behoefte aan hebt en wat je helpt om in balans te blijven.

Het kan zijn dat ik je specifieke aanbevelingen geef na de sessie, zoals het dragen van bepaalde kristallen of het uitvoeren van bepaalde oefeningen. Deze aanbevelingen kunnen je helpen om de helende effecten van de sessie te versterken en te behouden.

Onthoud dat iedereen uniek is en dat de behoeften na een kristaltherapie sessie kunnen verschillen. Luister naar je eigen intuïtie en doe wat voor jou het beste voelt. Het belangrijkste is om vriendelijk en zorgzaam voor jezelf te zijn na de sessie, terwijl je de positieve effecten van de kristaltherapie integreert in je dagelijks leven.

Hoeveel kost een kristaltherapie sessie bij Marga Jacobs?

Al onze tarieven vind je hier.

Maak je afspraak

Bel +32 478 62 15 80 of mail naar info@margajacobs.com

Laat een bericht achter

Maak je afspraak

Mijn winkeltje is open!

Kom je graag onze sieraden bekijken, voelen en passen? Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste edelsteen? Wil je meer uitleg over onze verzorgingsproducten of kom je ze graag een keer testen? Ben je op zoek naar een leuk cadeautje? Maak dan even een afspraak. Ik help je graag verder! 

Marga Jacobs

Behandelingen

Kristaltherapie en reiki ondersteunen je op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.

Als detoxspecialiste help ik je om jezelf te genezen met een holistische, gezonde en natuurlijke benadering die gebaseerd is op ontgifting met celregeneratie (fruit, vasten, kruiden).

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar