Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen
Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Ontvang nu 20% korting op alle verzorgingsproducten en make-up!

Voetreflexologie

Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is een alternatieve geneeswijze waarbij druk wordt uitgeoefend op bepaalde punten op de voet die corresponderen met verschillende delen van het lichaam. Het idee achter voetreflexologie is dat deze drukpunten verbonden zijn met energiebanen in het lichaam en dat het masseren van deze punten kan helpen om de energiestroom te bevorderen, blokkades in het lichaam op te heffen en het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te stimuleren.

Het wordt vaak gebruikt om pijn, stress, angst en andere fysieke of emotionele klachten te verlichten. Voetreflexologie kan ook worden gebruikt om het immuunsysteem te stimuleren en het algemene welzijn van het lichaam te verbeteren.

Het is een veilige en niet-invasieve behandeling en kan worden gebruikt in combinatie met andere alternatieve geneeswijzen of traditionele medische behandelingen.

Hoe verloopt een voetreflexologie sessie?

We beginnen met een gesprekje. Ik zal vragen waar je behoefte aan hebt en welke je klachten je ervaart en waar ik dus extra aandacht aan mag geven. Ondertussen zit je al met je voeten in een lekker warm voetenbadje.

Na het ontspannen voetenbadje, mag je plaats nemen op de behandeltafel onder een dekentje. Als je lekker ligt, begin ik met het masseren van je voeten en oefen ik druk uit op verschillende drukpunten op en onder je voeten. Deze drukpunten corresponderen met klieren, organen, spieren en energiebanen doorheen het lichaam. Op deze manier wordt het zelfhelend vermogen geactiveerd of gestuurd.

Deze massagevorm wordt al eeuwen preventief ingezet. Voetreflexologie is niet pijnlijk. Je zult een diepe ontspanning ervaren doorheen je hele lichaam.

Tijdens de behandeling heb je altijd de vrijheid om te laten weten hoe je je voelt en om aan te geven als je iets niet prettig vindt.

We ronden de sessie af met een kort gesprek waarin we bespreken hoe je je voelt en wat je ervaren hebt, en samen kijken we naar mogelijke vervolgstappen die je kunt nemen om verder te gaan op jouw helingspad.

Hoe lang duurt een voetreflexologie sessie?

Een voetreflexologie sessie duurt 60 tot 70 minuten.

Welke kledij draag je best tijdens een voetreflexologie sessie?

Het is aan te raden om tijdens een voetreflexologie sessie kleding te dragen waarin je je comfortabel voelt. Best draag je een rok of kleedje, een korte broek of een broek die je gemakkelijk kunt oprollen of eventueel kunt uitdoen.

Je houdt je kleding gewoon aan tijdens de behandeling.

Wat zijn de voordelen van voetreflexologie?

Voetreflexologie biedt een breed scala aan voordelen voor zowel het lichaam als de geest.

Voetreflexologie stimuleert de reflexpunten op de voeten, wat leidt tot diepe ontspanning en vermindering van stress. Het helpt de geest tot rust te komen en creëert een gevoel van innerlijke kalmte.

Door de reflexpunten op de voeten te masseren, kan voetreflexologie de bloedcirculatie bevorderen. Dit kan helpen om zuurstof en voedingsstoffen efficiënter door het lichaam te transporteren en afvalstoffen af te voeren.

Voetreflexologie kan verlichting bieden bij verschillende vormen van pijn en ongemak, zoals hoofdpijn, rugpijn, spijsverteringsproblemen en menstruatieklachten. Door specifieke reflexpunten te stimuleren, kan de pijn worden verminderd en het natuurlijke genezingsproces van het lichaam worden bevorderd.

Volgens de principes van de Chinese geneeskunde stroomt levensenergie, ook wel bekend als Qi, door meridianen in het lichaam. Door de reflexpunten op de voeten te behandelen, kan voetreflexologie de energiestroom in het hele lichaam in balans brengen, waardoor vitaliteit en welzijn worden bevorderd.

Een gezond immuunsysteem is essentieel voor een goede gezondheid. Voetreflexologie kan het immuunsysteem ondersteunen door de algehele energiebalans te verbeteren, stress te verminderen en het lichaam te helpen zichzelf te genezen.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Het aantal behandelingen van voetreflexologie dat nodig is, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de specifieke aandoening of klacht waarmee je te maken hebt, de ernst van de symptomen en je algemene gezondheidstoestand. Over het algemeen wordt voetreflexologie aanbevolen als een reeks opeenvolgende behandelingen om maximale voordelen te behalen.

Voor algemene ontspanning en welzijn kan een enkele voetreflexologiesessie al verlichting bieden. Het kan een moment van diepe ontspanning creëren en helpen om stress te verminderen. Echter, voor chronische aandoeningen of specifieke gezondheidsproblemen, kan het nodig zijn om regelmatig terug te keren voor meerdere sessies.

Het is belangrijk om consistent te zijn met de behandelingen en open te staan voor het proces. Voetreflexologie werkt vaak cumulatief, wat betekent dat de voordelen na verloop van tijd toenemen. Door regelmatig behandelingen te ondergaan, kun je een dieper niveau van heling en evenwicht bereiken.

Wat doe je best na een voetreflexologie sessie?

Om het genezingsproces te bevorderen en maximaal voordeel uit een behandeling te halen, kan je best in de 12 uur na de behandeling:

1. Gehydrateerd blijven

Probeer veel water te drinken om te helpen de overtollige gifstoffen en afvalstoffen die door de reflexologie vrijkomen door te spoelen.
Tip: hydrateren vóór de behandeling is net zo belangrijk!

2. Eet licht

Vermijd zware maaltijden tot twee uur na de behandeling. Hoewel voeding belangrijk is, leidt het eten van een grote maaltijd het bloed naar het spijsverteringskanaal in plaats van naar de lichaamsdelen die zuurstof en voedingsstoffen nodig hebben voor genezing. Je eet dus best een lichte snack, zoals een stuk fruit of wat groentjes.

3. Vermijd cafeïne

Dranken zoals koffie, thee en frisdrank bevatten stimulerende middelen die je lichaam kunnen uitdrogen en je hartslag kunnen verhogen. Dit kan symptomen van angst uitlokken of verhogen, waardoor de voordelen van je behandeling mogelijk worden tegengegaan.

4. Vermijd alcohol

Alcohol werkt vochtafdrijvend, beïnvloedt het beoordelingsvermogen en kan de voordelen van de behandeling tenietdoen. 

5. Rust en ontspanning

Het is belangrijk om je lichaam na een voetreflexologie sessie op natuurlijke wijze te laten herstellen. Geef je lichaam de tijd om overdag te ontspannen en zorg voor een goede nachtrust.

6. Bijwerkingen

Bij elke behandeling bestaat de mogelijkheid van tijdelijke negatieve symptomen. Eventuele bijwerkingen moeten binnen 24 uur overgaan en kunnen worden geminimaliseerd door de bovenstaande tips te volgen. Wees echter niet bezorgd als je milde effecten van de volgende symptomen ervaart:

 • tijdelijke verergering van je symptomen
 • vermoeidheid
 • rillingen (warm en koud gevoel)
 • versterkte emoties
 • hoofdpijn
 • prikkelbaarheid of rusteloosheid
 • klamme handen en voeten
 • lopende neus
 • reactie van de huid
 • misselijkheid
 • duizeligheid
 • diarree

Hoeveel kost een voetreflexologie sessie bij Marga Jacobs?

Al onze tarieven vind je hier.

Maak je afspraak

Bel +32 478 62 15 80 of mail naar info@margajacobs.com

Laat een bericht achter

Maak je afspraak

Mijn winkeltje is open!

Kom je graag onze sieraden bekijken, voelen en passen? Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste edelsteen? Wil je meer uitleg over onze verzorgingsproducten of kom je ze graag een keer testen? Ben je op zoek naar een leuk cadeautje? Maak dan even een afspraak. Ik help je graag verder! 

Marga Jacobs

Behandelingen

Kristaltherapie en reiki ondersteunen je op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.

Als detoxspecialiste help ik je om jezelf te genezen met een holistische, gezonde en natuurlijke benadering die gebaseerd is op ontgifting met celregeneratie (fruit, vasten, kruiden).

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar