Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen
Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Ontvang nu 20% korting op alle verzorgingsproducten en make-up!

Op zoek naar een nachtcrème voor couperose?

Op zoek naar een nachtcrème voor couperose?

Hebt jij last couperose? Dan weet je vast hoe lastig het is om de juiste verzorgingsproducten te vinden die geschikt zijn voor jouw huid.

In deze blog post schrijven we over het kiezen van een nachtcrème voor couperose en het samenstellen van een huidverzorgingsregime voor het slapen gaan dat je huid kalmeert en verzacht.

Ben je op zoek naar andere huidverzorgingsproducten tegen couperose, zoek dan even op couperose en je krijgt alle geschikte producten te zien. 

Wat is couperose?

Couperose is een huidaandoening die iedereen kan treffen maar die vooral voorkomt bij vrouwen in de menopauze.

De uiterlijke tekenen van couperose zijn een 'blozende' huid, vooral rond de neus, kin en wangen.

Wie gevoelig is voor couperose kan ook puistjes krijgen en last hebben van huidirritatie of droogte.

Hoe houd je couperose 's nachts onder controle?

Het kan moeilijk zijn om te slapen als je huid oncomfortabel aanvoelt. Een goede avondroutine voor je huid is een must én helpt om de geïrriteerde huid comfortabel te houden terwijl je gaat slapen.

De basis is een goed gereinigde huid! Dit doe je best met een zeer milde reiniger. Wij adviseren een ongeparfumeerde reinigingscrème met hydraterende bestanddelen die de huid tijdens het reinigen hydrateren.

Als je couperose hebt, vermijd dan het gebruik van

  • agressieve gezichtsscrubs
  • ruwe reinigingsmiddelen
  • foam washes
  • ethylalcohol, zeep of SLS (Sodium Lauryl Sulfate)

Al deze middelen kunnen de gevoelige huid irriteren en zijn niet geschikt voor mensen met couperose.

Vermijd bij het reinigen van een huid met couperose altijd heet water, omdat dit de huid kan irriteren. Spoel in plaats daarvan overtollig reinigingsmiddel af met lauw water en breng daarna een pH-gebalanceerde huidverzorging aan om het evenwicht te herstellen en een prikkelend gevoel of irritatie te voorkomen.

De beste reiniger voor couperose

Green People Scent Free Cleanser is één van beste reinigingscrème in onze webshop voor een huid die gevoelig is voor couperose. Vrij van SLS, zeep en huiduitdrogende alcoholen, heeft het een zachte, romige consistentie die zo mild is dat het zelfs op de zeer gevoelige huid kan worden gebruikt.

De Scent Free Cleanser van Green People is verrijkt met hydraterende karitéboter en squalaan en helpt de huid vocht vast te houden terwijl het de teint zuivert.

Om de huid die geïrriteerd is door het reinigen te kalmeren, werd deze pH-gebalanceerde reinigingscrème ook verrijkt met kalmerende calendula en zonnebloemolie, een natuurlijke plantaardige olie die rijk is aan vitamine E en kalmerende, verzachtende eigenschappen heeft.

Een andere reden waarom wij deze reinigingscrème aanbevelen voor de couperosegevoelige huid is omdat hij jojoba-olie bevat. Een extract waarvan bekend is dat het de huid met neiging tot puistjes in balans te brengt. Bovendien heeft jojoba-olie uitstekende verzachtende en vochtvasthoudende eigenschappen.

Green People Scent Free Cleanser | Marga Jacobs

De beste nachtcrème voor couperose

Zodra je huid schoon en droog is, breng je een geurvrije nachtcrème aan die geschikt is voor couperose en de gevoelige huid. Onze favoriete nachtcrème is de Nordic Roots Northern Truffle Night Cream van Green People.

Een dikke, ongeparfumeerde nachtcrème voor zelfs de ultragevoelige huid, met als belangrijkste werkstof Northern Truffle. Deze opmerkelijke werkstof biedt klinisch bewezen eigenschappen die kalmeren en beschermen tegen hittestress en irritatie.

De voordelen van Northern Truffle zijn:

  • Vermindert ongemak door de huid onmiddellijk te kalmeren
  • Verhoogt de tolerantie van de huid voor irriterende stoffen  en voorkomt zo overgevoeligheid
  • Verhoogt de pijngrens en vermindert de perceptie van het prikken
  • Beschermt de huid tegen stress door het onderdrukken van roodheid en ontstekingsreacties
  • Bevat ceramiden die water in de huid binden en kloven dicht

Het bevat ook hennepzaadolie die meervoudig onverzadigde vetzuren levert en de huid 's nachts voedt om haar zachter te maken.

Voor nog meer nachtelijk huidcomfort werd ook suikerbiet toegevoegd, de huid extra zal kalmeren en bovendien ontstekingsremmende voordelen biedt.

Breng voor de beste resultaten elke avond Green People Northern Truffle Night Cream aan om zonder ongemak te kunnen slapen en zonder zorgen dat je wakker wordt door een geïrriteerde huid.

Green People Nordic Roots Truffle Night Cream | Marga Jacobs

5 tips om 's nachts met couperose om te gaan 

  • Extreme temperaturen kunnen de couperose gevoelige huid irriteren, dus ventileer je slaapkamer goed en zorg voor een koele ruimte.
  • Vermijd het gebruik van essentiële oliën in slaapkamerdiffusers, omdat deze de gevoelige huid kunnen irriteren.
  • Vermijd het consumeren van couperose triggers voor het slapen gaan, zoals gekruid eten en alcohol.
  • Zet een zachte, ethylalcoholvrije gezichtsnevel op je nachtkastje en verstuif over je gezicht als deze rood begint aan te voelen.
  • Vermijd stress triggers en ontstress voor het slapen gaan door het lezen van een boek of het beoefenen van mindfulness of yoga.

Wil je graag meer informatie over verzorgingsproducten tegen couperose? Neem dan even contact met ons op.

Liefs,
Marga

 

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Contacteer ons

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar