Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen

Hoe kies je een edelsteen?

De juiste steen kiezen

Hier zijn natuurlijk geen vaste regels voor. Je kunt een edelsteen cadeau krijgen, iemand raadt je iets aan, of je hebt een bepaald probleem waar je een genezende steen voor wilt vinden. Je kunt ook intuïtief een edelsteen of mineraal uitzoeken. Soms word je gewoon aangetrokken door een mineraal. Het is dan net of de steen jou heeft uitgezocht. Wil je toch een paar hulpmiddelen om een edelsteen of mineraal uit te zoeken? Lees dan snel verder. 

Kiezen op intuïtie

Edelstenen en kristallen stralen een vibratie (frequentie), een energie uit. Zonder enige inspanning kan je de edelstenen voelen, want je voelt en ziet wat voor edelsteen je nodig hebt. Neem hiervoor gewoon de tijd en als het niet goed voelt kies je een andere. Kinderen doen het zo gemakkelijk en schijnen er geen probleem mee te hebben en zijn ervan overtuigd dat ze de juiste edelsteen hebben gekozen.

Kiezen door te kijken

Het kan maar zo dat je oog valt op een bepaalde edelsteen. Deze kan je dan gewoon nemen. Het kan zijn dat je wat voelt. Een trilling of een sensatie van warmte of kou. Ook hier geldt: Voelt het goed? Super! Voelt het niet goed? Kies een ander kristal.

Kiezen met je handen

Het kan zijn dat je in een winkel staat en je aangetrokken voelt door een bepaalde edelsteen. Je zou met je handen boven de steen heen en weer kunnen gaan en aanvoelen wat deze edelsteen met je doet. Pak dan de steen waarvan je denkt dat hij wat met je doet, houdt hem in je hand en neem een besluit. Voelt het goed? Geweldig! Voelt het niet goed? Kies een andere.

Kiezen op informatie

Er bestaat veel informatie over de werking van edelstenen en hun magische eigenschappen. Door het lezen over bepaalde symptomen en/of ziektebeelden zou je kunnen besluiten een bepaalde edelsteen te kiezen welke een helende werking heeft op dit symptoom of ziektebeeld. Er zijn ook versterkende edelstenen, deze kunnen bijvoorbeeld het vertrouwen versterken. Ook hierin geldt weer: Voelt het goed? Super! Voelt het niet goed? Kies een ander kristal.

Kiezen op kleur

We zien kleuren als specifieke onderdelen van het lichtspectrum. We definiëren dit als straling van een bepaalde frequentie en golflengte. Voor elk orgaan in het lichaam is er een bepaalde kleur die stimuleert en een ander kleur die afremt. Leef je in met de kleur en maak dan je keuze. Voelt het goed? Prima! Voelt het niet goed? Kies een andere.

Kiezen op sterrenbeeld

Veel mensen kiezen hun edelsteen aan de hand van hun geboortedatum of zelfs hun geboortedag. Dit gebeurt al eeuwen zo en dit schijnt prima te werken. Opnieuw: Voelt het goed? Super! Voelt het niet goed? Kies een andere.

Kiezen op chakra

Je aura bevat duizenden energiekanaaltjes en waar twee energiekanaaltjes elkaar kruisen bestaat een chakra. Er zijn vele kleine chakra’s, maar het meest beschreven zijn de 7 chakra’s (kruinchakra, derde oogchakra, keelchakra, hartchakra, navelchakra, sacraal chakra en wortelchakra). Door goed te voelen kan je de edelsteen kiezen, maar ook als je je kan vinden in de beschrijving van een desbetreffende chakra. Let goed op. Het gaat hierbij om trilling en energie. Voelt het goed? Prima. Voelt het niet goed? Kies dan een andere edelsteen of raadpleeg een deskundige op het gebied van chakra’s.

Kies je een kristal, ruw mineraal of een trommelsteen?

Elke edelsteen, in welke vorm dan ook, heeft zijn werking en uitstraling. Ruw of getrommeld doen niet voor elkaar onder. Ook geslepen edelstenen behouden hun werking. Bepaalde edelsteencombinaties versterken elkaar. Wat betreft de kristallen, zijn veel kenners het er over eens dat deze het beste werken voor heling en dergelijken. Maar zolang jij hebt gekozen en het voelt goed, dan werkt het, dat is de algemene ervaring van mensen.

Heb je hulp nodig bij het vinden van een geschikte edelsteen?

Ik help je graag verder! Stuur ons een mailtje. Meer informatie vind je hier.
 

Edelstenen dienen nooit ter vervanging van medische of andere professionele hulp. Raadpleeg bij ernstige gezondheidsklachten altijd een arts.

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar