Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen
Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.
Manieren om edelstenen te gebruiken in je dagelijkse routine - Marga Jacobs, De webshop

Manieren om kristallen te gebruiken in je dagelijkse routine

Tegenwoordig staan ​​meer en meer mensen open voor het gebruik van kristallen. En niet voor niets! Deze edelstenen zijn doordrenkt met duizenden - soms miljoenen - jaren van geschiedenis van de aarde, waardoor ze een helende energie krijgen die elke bewuste beoefening kan stimuleren. Maar net als bij elk dieet of elk trainingsschema, zal een kristaloefening die voor de ene persoon werkt, niet noodzakelijkerwijs werken voor de andere.

Gelukkig zijn er talloze manieren om elke dag met deze geweldige stenen te werken! Hier zijn er acht om mee te beginnen.

1. Programmeer je kristal met een intentie

Het eerste dat je moet doen als je met een kristal werkt, is het programmeren met een intentie. Het kristal wil voor je werken, maar je moet het vertellen wat het moet doen. Het zal dan dienen als een dagelijkse herinnering aan dat doel.

Om het te programmeren, houd je het kristal in je handen, sluit je je ogen en haal je drie keer diep adem. Zeg dan hardop of in je hoofd wat je intentie is.

2. Houd een kristal vast tijdens je meditatie

Een van de eenvoudigste manieren om verbinding te maken met kristallen is door middel van meditatie. Begin door je kristal in een of beide handen vast te houden terwijl je je ogen sluit en je op je ademhaling concentreert. Je voelt misschien dat je lichaam dieper in de aarde wegzakt, waardoor een aardend effect ontstaat. Misschien voel je een lichtheid om je heen of je voelt misschien niet meteen iets. Soms resoneren bepaalde kristallen niet, en soms geven ze je kippenvel. Elk kristal zal anders aanvoelen, dus wees geduldig en blijf experimenteren.

Kristallen en meditatie

3. Draag de hele dag een kristal bij je

Hoe meer je je edelstenen aanraakt, hoe meer je hun energie kunt aanboren, dus het is een slimme strategie om ze te dragen. En tegenwoordig zitten kristallen in letterlijk alles: sieraden, schoonheidsproducten, kleding - noem maar op. Maar als al het andere niet lukt, is het altijd voldoende om er een in je beha of broekzak te stoppen.

4. Plaats kristallen op je lichaam

Kristallen op je lichaam aanbrengen heeft een heel ander effect dan ze simpelweg vasthouden. Als je bezig bent met het helen van een specifiek chakra, kies dan een steen die overeenkomt met dat chakra en plaats hem op je lichaam op de plaats die overeenstemt met dat chakra. Dit dient om de energie rond dat chakra te roeren en de emoties naar boven te halen die je nodig hebt om te genezen.

Gebruik om te beginnen Rookkwarts om je wortelchakra te verzorgen, of plaats een Aventurijn over je hart om je hartchakra te openen voor het geven en ontvangen van liefde. Je kunt een helder kwartskristal boven je hoofd plaatsen om je kruinchakra te openen voor verlichting en begeleiding. Als je tijdens dit proces een steen boven je derde oogchakra houdt, kan je een diepere staat van meditatie ervaren.

5. Gebruik kristallen tijdens yoga

Door kristallen op je yogamat te leggen, creëer je een rustige ruimte om te oefenen. Je kunt tijdens savasana zelfs kristallen op je lichaam plaatsen om een ​​diepere staat van meditatie te bereiken.

6. Breng positieve energie in je interieur

Kristallen zijn lange tijd een cruciaal onderdeel geweest van yoga- en meditatiestudio's, maar sinds kort zijn ze ook in verschillende huisdecoratiemagazines verschenen. En niet voor niets! Grotere kristallen, hoewel prijzig, zorgen voor adembenemende statement stukken die werken om de energie van een ruimte positief te houden. Als je niet bereidt bent om een ​​grotere steen te kopen, kunnen clusters van kleine kristallen ook een gevoel van rust brengen in elke kamer in je huis.

Edelstenen in je interieur

7. Verwerk kristallen in je verzorgingsroutine

Kristallen kunnen veel verzorgingsroutines van hun eigenschappen voorzien. Voor een doe-het-zelf spa-behandeling, neem je (schone!) Kristallen mee in bad of laat je ze weken in het water waarmee je je gezicht wast.

Veel plezier met jouw kristallen!

Liefs Marga

 

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Contacteer ons

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar