Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen
Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Ontvang nu 20% korting op alle verzorgingsproducten en make-up!

De 10 beste edelstenen die zwangerschap en vruchtbaarheid ondersteunen | Marga Jacobs

De 10 beste edelstenen die zwangerschap en vruchtbaarheid ondersteunen

Edelstenen hebben al eeuwenlang speciale betekenissen en worden vaak geassocieerd met verschillende spirituele en helende eigenschappen. Een gebied waarop ze vaak worden toegepast is zwangerschap en vruchtbaarheid. Hoewel wetenschappelijk bewijs voor hun effectiviteit beperkt is, geloven velen dat edelstenen positieve energie kunnen geven en een gevoel van welzijn kunnen bevorderen. 

In dit artikel neem ik de 10 beste edelstenen voor zwangerschap en vruchtbaarheid onder de loep.

Ontdek de 10 beste edelstenen voor zwangerschap en vruchtbaarheid

1. Rozenkwarts

Rozenkwarts staat bekend als de steen van onvoorwaardelijke liefde en tederheid. Deze edelsteen wordt vaak geassocieerd met emotionele genezing en het openen van het hartchakra. Voor vrouwen die zwanger willen worden, zou rozenkwarts een gevoel van kalmte en positieve energie bevorderen, wat kan bijdragen aan een ontvankelijke houding ten opzichte van het conceptieproces.

2. Maansteen

Maansteen mag zeker niet ontbreken in deze lijst. Maansteen wordt vaak geassocieerd met de maan en wordt beschouwd als een steen van intuïtie en vrouwelijke energie. Hij staat erom bekend dat hij hormonen in balans brengt en de vruchtbaarheid bevordert. Maansteen wordt vaak gedragen door vrouwen die zwanger willen worden of al zwanger zijn, omdat de steen bescherming zou bieden aan zowel de moeder als de zich ontwikkelende baby.

3. Carneool

Carneool is een levendige oranje steen die wordt geassocieerd met passie en vitaliteit. Hij wordt vaak beschouwd als een steen van vruchtbaarheid en creativiteit. Voor vrouwen in het proces van conceptie zou carneool kracht en moed bieden en het seksuele verlangen stimuleren. Carneool bevordert het hormonale evenwicht en zou een zwangerschap vergemakkelijken. Tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen of zwangerschap kan carneool de kracht geven die nodig is om uitdagingen met veerkracht en vastberadenheid aan te gaan.

4. Amethist

Amethist is een gunstige edelsteen voor zwangerschap en vruchtbaarheid vanwege zijn kalmerende eigenschappen. De steen vermindert stress en bevordert een positieve mindset. Amethist kan energieblokkades opheffen en stimuleert positieve energiestromen. Amethist beschermt tegen negatieve energieën en bevordert innerlijke rust, wat essentieel is tijdens de zwangerschap. Daarnaast wordt deze edelsteen geassocieerd met spirituele groei en intuïtie, wat kan helpen bij het moederschap. Amethist heeft ook een ondersteunende werking op de hormoonbalans en bevordert de slaap, wat cruciaal is voor een gezonde zwangerschap.

De 10 beste edelstenen die zwangerschap en vruchtbaarheid ondersteunen | Marga Jacobs

5. Rode jaspis

Rode jaspis is een aardse steen die wordt geassocieerd met kracht en moed. Hij wordt vaak gebruikt voor meer vitaliteit en aarding. Voor vrouwen die zwanger willen worden, kan rode jaspis helpen om een sterke basis te leggen voor zowel fysieke als emotionele gezondheid.

6. Robijn

Robijn is een dieprode steen die vaak wordt geassocieerd met passie en liefde. Hij wordt beschouwd als een edelsteen van vruchtbaarheid en vitaliteit. Van robijn wordt gedacht dat het energie en bloed stimuleert, wat kan bijdragen aan een gezonde voortplanting.

7. Opaal

Opaal is een kleurrijke edelsteen die vaak wordt geassocieerd met liefde en passie. Hij staat erom bekend emoties te versterken en creativiteit te stimuleren. Voor vrouwen die zwanger willen worden, kan opaal helpen om een positieve instelling te behouden en het geloof in het conceptieproces te versterken.

8. Smaragd

Smaragd is een kostbare groene steen die wordt geassocieerd met vruchtbaarheid en vernieuwing. Hij staat erom bekend emotionele blokkades op te heffen en het hart te openen. Smaragd kan vrouwen die zwanger willen worden helpen zich emotioneel voor te bereiden op het moederschap.

9. Granaat

Granaat is een dieprode edelsteen die geassocieerd wordt met kracht en energie. Hij wordt vaak gebruikt om de bloedsomloop te stimuleren en het lichaam te revitaliseren. Voor vrouwen die zwanger willen worden, kan granaat gezien worden als een steen die de vruchtbaarheid bevordert en helpt bij het creëren van een fysieke basis voor zwangerschap.

10. Blauwe chalcedoon

Blauwe chalcedoon is een zachtblauwe edelsteen die wordt geassocieerd met kalmte en communicatie. Hij wordt vaak gebruikt om stress te verminderen en een gevoel van sereniteit te bevorderen. Voor vrouwen in het proces van conceptie kan blauwe chalcedoon helpen innerlijke rust te vinden en open te staan voor het ontvangen van nieuw leven.

De 10 beste edelstenen die zwangerschap en vruchtbaarheid ondersteunen | Marga Jacobs

Edelstenen gebruiken tijdens de zwangerschap

Het is belangrijk om te weten dat de krachten van edelstenen voornamelijk gebaseerd zijn op spirituele overtuigingen en tradities. Ze zijn geen vervanging voor medisch advies of medische behandeling. Als je problemen hebt met vruchtbaarheid of zwangerschap, is het raadzaam om professioneel medisch advies in te winnen.

Hoewel edelstenen dus geen gegarandeerde oplossing zijn voor vruchtbaarheidsproblemen of een gezonde zwangerschap, kunnen ze wel een positieve bijdrage leveren aan de emotionele en spirituele aspecten van het proces. Of je nu gelooft in de krachten van deze stenen of niet, deze 10 beste edelstenen voor zwangerschap en vruchtbaarheid kunnen dienen als symbolische en inspirerende hulpmiddelen tijdens deze speciale reis naar het ouderschap.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Contacteer ons

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar