Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen
Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Ontvang nu 20% korting op alle verzorgingsproducten en make-up!

Geboortestenen: kies de juiste edelsteen voor jouw sterrenbeeld | Marga Jacobs

Kies de juiste edelsteen voor jouw sterrenbeeld

Ben je benieuwd hoe edelstenen jouw leven en welzijn kunnen verbeteren op basis van je horoscoop? Edelstenen worden al eeuwenlang gebruikt om de unieke energieën van de planeten en sterren te benutten om positieve invloeden in ons leven te brengen.

Ik deze blog post deel ik edelstenen en hun vibes die perfect matchen met jouw sterrenbeeld.

Alle edelstenen in onze webshop gerankschikt per sterrenbeeld vind je hier.

Sterrenbeelden en edelstenen

De twaalf dierenriemtekens verwijzen naar de uitlijning van de planeten, de zon en de maan op de dag dat we ter wereld kwamen. Er wordt gezegd dat de kaart van de hemel op de dag van je geboorte een enorme bepalende invloed op je leven kan hebben. Het kan een domino-effect hebben op je krachten, je angsten, je sterke punten en je gebreken én het kan een leidend licht zijn. Als je je sterrenbeeld kent, kun je beslissingen nemen die in overeenstemming zijn met deze diep gevoelde universele kennis over jezelf. Je zult beter begrijpen welke elementen tot je spreken (aarde, lucht, vuur, water) en welke chakra's wat meer koesterende steun nodig hebben om je op weg te helpen.

Wat is jouw sterrenbeeld?

Ram

21 maart - 19 april

Ram, een vuurteken dat flakkert van passie en vurig leiderschap, staat volledig in het teken van gemeenschap en een directe aanpak. Hoewel niet iedereen fan is van de no-nonsense benadering die Ram graag hanteert, resulteert dit wel in een sterke en standvastige persoonlijkheid. Net als het dier waarnaar het is vernoemd, draait het bij Ram om vooruitgang (soms zonder al te veel nadenken). Hoewel onbezonnen optimisme leuk is, kan een beetje meer overdenking soms wonderen doen.

Heliotroop

Heliotroop (of bloedsteen), de steen van moed, houdt eigenwijs gedrag in toom en stimuleert gerichte aarding voor de vurige Ram.

Herkimer diamant

Herkimer diamant heeft een dromerige toewijding en is een sterk symbool van licht en loyaliteit, wat veel voorkomende eigenschappen zijn voor een Ram. Herkimer diamant heeft een hoge frequentie en kan helpen met innerlijke visie.

Rode jaspis

De hoge energie en levendige tinten van rode jaspis zullen iedereen die onder het teken Ram valt zeker goed van pas komen. Deze edelsteen helpt hen om even na te denken voordat ze handelen en kan ook helpen om hun vitaliteitsniveau op peil te houden.

Rode jaspis trommelstenen | Marga Jacobs

Topaas

Topaas wordt gezien als een geluksbrenger voor Rammen en kan hen ondersteunen bij het aantrekken van rijkdom en wonderen. Zeg ja tegen overvloed met topaas als talisman.

Stier

20 april - 20 mei

Aards en nuchter, maar met een flinke dosis passie, behoren Stieren tot de meest betrouwbare sterrenbeelden in de kudde. Ze koesteren een gevoel van luxe en veiligheid en omringen zich graag met de verfijnde geneugten des levens. Ondanks hun praktische en toegewijde aard, zijn degenen die onder het teken Stier vallen geen grote fans van verandering en geven ze er de voorkeur aan complexe situaties en heftige emoties te vermijden.

Smaragd

Smaragd straalt geluk, liefde en oneindig geduld uit. Als de steen van Venus, de heersende planeet van Stier, vormt het een magische match op alle fronten.

Smaragd trommelstenen | Marga Jacobs

Rozenkwarts

Rozenkwarts staat symbool voor acceptatie en onvoorwaardelijke liefde, en kan Stieren met een sterke wil helpen om meer zachtheid in zichzelf te vinden.

Groene aventurijn

Groene aventurijn is een edelsteen die gezondheid, succes en een verfrissend gevoel met zich meebrengt - precies wat Stieren met een voorliefde voor comfort kunnen waarderen.

Tweelingen

21 mei - 20 juni

De zachtaardige en toch levendige Tweelingen staan bekend om hun bloeiende reeks emoties en eigenschappen die de neiging hebben om met elkaar te botsen. Aan de ene kant kunnen Tweelingen sociaal en communicatief zijn en altijd in voor een lolletje, maar aan de andere kant kunnen ze ook nerveus en besluiteloos zijn. Ze zijn een sterrenbeeld dat houdt van spontaniteit en creativiteit.

Aquamarijn

Met een hoge empathische energie kan de Tweeling veel baat hebben bij de hoge trillingen van aquamarijn. Deze blauwgroene edelsteen werkt ook bij communicatieproblemen dankzij de verbinding met de keel- en hartchakra.

Citrien

Citrien heeft een zonnig karakter dat de helderheid van de sociale vlinder van een Tweeling aanvult. Citrien kan ook helpen om Tweelingen in balans te brengen als ze zich minder goed voelen.

Tijgeroog

Die angstige Tweelingengedachten kunnen worden opgeruimd met de sterke gouden stralen die uit tijgeroog schijnen.

Blauwe agaat

Agaat heeft een prachtige hartelijke energie die perfect past bij de vrolijke stemmingen van Tweelingen. Blauwe agaat kan ook wonderen doen op het gebied van communicatie, geweldig voor de praatgrage Tweelingen.

Blauwe agaat trommelstenen | Marga Jacobs

Kreeft

21 juni - 22 juli

Mensen geboren onder het teken Kreeft zijn ontzettend sentimenteel. Voor hen draait alles om gevoeligheid, emotie en het aangaan van diepgaande relaties met degenen van wie ze houden. Ze kunnen soms wat lastig te doorgronden zijn, maar als je een Kreeft eenmaal leert kennen, zijn de beloningen eindeloos, met intimiteit en levenslange loyaliteit als prachtige uitkomsten. Af en toe kunnen Kreeften wat onzeker en humeurig zijn, daarom is het belangrijk voor hen om hun stabiliteit te vinden in een sterk gevoel van eigenwaarde.

Maansteen

Het mystieke licht van maansteen straalt met diepe creatieve en vrouwelijke vibes en nodigt degenen die onder het teken Kreeft vallen uit om stevig op hun benen te staan zonder hun zachtheid los te laten.

Opaal

Een parelachtige glans en de verbinding met water maken opaal tot een ongelooflijke edelsteen die prachtig bij Kreeften past en hen helpt om hun vrijheid en onafhankelijkheid verder te vinden.

Opaal trommelstenen | Marga Jacobs

Labradoriet

Soms zijn mensen met het sterrenbeeld Kreeft een beetje humeurig en verdwaald in hun eigen duisternis. Labradoriet maakt de weg vrij - het helpt depressieve stemmingen te voorkomen.

Leeuw

23 juli - 22 augustus

Een baanbrekend zonneteken met veel energie en een machtige brul, Leeuwen zijn natuurlijke leiders. Opgaan in het licht van het leven en altijd in voor een leuke tijd, Leeuwen zijn pure positieve energie. Hoewel ze vol vrolijkheid zijn en snel lachen, kunnen ze ook het vurige element van het zonneteken hebben en een beetje koppig zijn en de neiging hebben om hun aandacht op zichzelf te richten. Een beetje meer bewustzijn van hun omgeving en het verfijnen van hun flexibiliteit kunnen helpen om de Leeuw naar glorieuze nieuwe hoogten te brengen.

Citrien

Citrien brengt vreugde, warmte en pure positiviteit, waardoor het een geweldige oppepper is voor Leeuwen die soms onder druk kunnen komen te staan. Citrien is ook een steen van voorspoed.

Onyx

De diepe en intrigerende energie van onyx, een krachtig aardend kristal , verankert Leeuwen stevig in de realiteit en brengt ze in contact met hun lichaam, geest en ziel.

Robijn

Het rode hart van robijn laat je levenslust en passie de vrije loop. Deze edelsteen heelt relaties en is daarom heel geschikt voor de soms dramatische romances waar Leeuw zo van houdt.

Robijn | Marga Jacobs

Maagd

23 augustus - 22 september

Maagden zijn zeer detailgericht en benaderen het leven nauwgezet. Ze zijn hardwerkend en praktisch met een puur gevoel van loyaliteit. Maagden zijn aardse tekens met een methodische mentaliteit, maar ze hebben ook een teder hart dat soms moeite heeft om zich in de buitenwereld te uiten. Een neiging tot verlegenheid en een liefde voor de natuur betekent dat Maagden veel baat kunnen hebben bij evenwicht en een groeiend gevoel van eigenwaarde.

Carneool

Hier ontmoet het zonneteken Maagd de zonnesteen carneool. Gekust door vuur is carneool creatieve vitaliteit, geluk en licht. Het helpt Maagden om hun dromen en passies te kanaliseren in zoet succes.

Carneool trommelstenen | Marga Jacobs

Groene aventurijn

Groene aventurijn is de edelsteen van kansen en nodigt uit tot geweldige prestaties. Deze edelsteen is kalmerend en perfect voor Maagden die door stress en angst soms hun eigen succes saboteren.

Weegschaal

23 september - 22 oktober

Vredig, eerlijk en zweverig - Weegschalen houden ervan om samen te werken en een heiligdom van evenwicht en harmonie te vinden. Net als andere luchttekens worden Weegschalen altijd geïnspireerd door gesprekken over intellect en fantasierijk spel. Hoewel ze van intelligente discussies houden, zijn Weegschalen zeker geen liefhebbers van verhitte gesprekken. Als ze altijd de weg van de minste weerstand kiezen en conflicten vermijden, kunnen Weegschalen zich aan de kant van besluiteloosheid begeven en niet voor hun mening uitkomen.

Opaal

De iriserende en speelse tinten van opaal moedigen Weegschalen aan om afstand te nemen van het pleasen van mensen en hun eigen behoeften op de eerste plaats te zetten.

Lapis lazuli

Weegschalen zitten boordevol wijze gedachten en de zachte steen lapis lazuli schenkt hen de vaardigheden die ze nodig hebben om alles wat van binnen zit te communiceren en beslissingen te nemen zonder te lang op de zijlijn te blijven staan.

Peridoot

Peridoot is een krachtige edelsteen en kan Weegschalen helpen om beschermd te blijven tegen negatieve bezigheden en tegelijkertijd stress te verminderen.

Peridoot trommelstenen | Marga Jacobs

Schorpioen

23 oktober - 21 november

Met hun moedige en gepassioneerde instelling, zijn Schorpioenen ware meesters in de kunst van expressie en emotie. Als een van de meest levendige watertekens in het peloton, gaan ze altijd voluit voor het leven. Zodra je hun vriendschap hebt verdiend, zijn ze er altijd voor je. Ondanks hun emotionele diepgang zijn ze uitstekende bewaarders van geheimen en buitengewoon betrouwbaar. Hun vermogen om geheimen te bewaren komt voort uit hun neiging om een gesloten hart te houden, wat hen soms een tikkeltje wantrouwend maakt. Misschien zouden ze wat zachtheid in het leven moeten omarmen en hun vlammende woede af en toe wat temperen.

Agaat

De agaatfamilie vormt een fascinerende match voor de Schorpioen. Kies blauwe agaat voor prachtige communicatieve vaardigheden of kies voor mosagaat om de energie tussen Moeder Natuur en je ziel te herstellen.

Sneeuwvlok obsidiaan

Sneeuwvlok obsidiaan is een krachtige edelsteen om de wraakzuchtige aard van de Schorpioen te ontgiften, dankzij de diep rituele ondersteuning bij het loslaten.

Aquamarijn

Laat het kalmerende water over je vurige natuur stromen met de zachte zuivering van de koele blauwe aquamarijn edelsteen. Deze groenblauwe edelsteen doet niet alleen wonderen om woede los te laten, maar tilt ook je communicatieve vaardigheden naar een hoger niveau. Een perfecte bondgenoot om in balans te blijven.

Aquamarijn trommelstenen | Marga Jacobs

 

Boogschutter

22 november - 21 december

Boogschutters zijn van nature reizigers, nieuwsgierig, werelds en altijd in voor een avontuur. Altijd op zoek naar de zin van het leven, zijn degenen die het sterrenbeeld Boogschutter delen optimistisch, enthousiast en altijd bereid om wat dieper op de vraag in te gaan. Hoewel ze onverzettelijk onafhankelijk zijn en fantastisch in het zoeken naar vrijheid, hebben Boogschutters zelden hun innerlijke redacteur ingeschakeld. Ze hebben de neiging om te zeggen wat ze willen en laten zich niet tegenhouden door diplomatieke ideeën.

Blauwe topaas

Ruim de rommel op in je aura en laat alle dingen los die je uit balans brengen met de frisse energie van blauwe topaas. Deze communicatiesteen, ook wel bekend als de go-to edelsteen voor schrijvers, is jouw ticket naar helderheid en creatieve flow.

Turkoois

Breng die yin-yang energie in balans met een stukje turkoois in je leven. Een geweldige steen voor het aanboren van hogere visies en diepere intuïtie, deze eigenschappen passen goed bij de Boogschutters dorst naar kennis.

Turkoois trommelstenen | Marga Jacobs

Amethist

De sterke wil van Boogschutters is iets om te vieren, maar amethist kan helpen om de stress te verminderen en je spiritueel verbonden te houden. Soms helpt het om onze ogen naar de hemel te richten in plaats van recht vooruit te kijken.

Steenbok

22 december - 19 januari

Met hun zelfbeheersing en vermogen om binnen hun eigen grenzen te blijven, zijn Steenbokken meesters in realisme. Door deze eigenschappen hebben Steenbokken de neiging om de wereld om hen heen te managen. Ze zijn praktisch en verantwoordelijk en dat is handig voor een stabiel leven. Hoewel Steenbokken soms als wat afstandelijk en strikt kunnen overkomen, kan een vleugje lichtheid en speelsheid echt een wereld van verschil maken. Het toevoegen van wat speelsheid aan hun toewijding aan regels kan de perfecte balans creëren.

Robijn

Robijn is een levendige edelsteen die graag je chi (energie) stimuleert, voorspoed aantrekt en je vitaal gezond houdt. Robijn past goed bij de ambitieuze aard van Steenbokken.

Granaat

De steen van gezondheid, rijkdom en prachtige relaties.Dde vuurheldere glans van granaat is geactiveerde energie die de consistente doorzettersenergie van Steenbokken goed aanvult. 

Granaat trommelstenen | Marga Jacobs

Zwarte toermalijn

Steenbokken kunnen een beetje naar de gevoelige kant neigen, gelukkig houdt zwarte toermalijn hun geest en ziel beschermd tegen negatieve vibes die hun innerlijke rust kunnen verstoren.

Waterman

20 januari - 18 februari

Rebels, intelligent en altijd bereid om buiten de lijntjes te kleuren. Watermannen staan bekend om hun vrije geest en hun creatieve benadering van het leven. Er is zoveel om van te houden aan mensen die geboren zijn onder het teken Waterman, niet in de laatste plaats hun vriendelijke en meelevende aard. Watermannen kunnen echter koppig zijn, soms afstandelijk overkomen en wisselende stemmingen hebben.

Amethist

Soms kunnen Watermannen verdwalen in het doolhof van hun eigen gedachten en dit kan leiden tot overweldiging. Gelukkig houden Steenbokken, met amethist aan hun zijde, het hoofd koel, het hart licht en blijven ze doordrenkt van spirituele zuiverheid.

Granaat

De sudderende passie en vurige kracht van granaat zorgen ervoor dat Watermannen toegewijd blijven. Het warme licht helpt ook om het soms ijzige randje van de persoonlijkheid van Watermannen te verzachten.

Mosagaat

De aardse mosagaat kan van Watermannen geweldige redenaars maken. Deze edelsteen van welsprekendheid geeft Watermannen een uitnodiging om out-of-the-box te denken en met moeiteloze flair te communiceren.

Rode jaspis

Jaspis is een vreugdevolle talisman voor Watermannen. Deze edelsteen staat erom bekend dat hij verhoogde emoties weer in balans brengt en de drager beschermt tegen negatieve vibraties.

Vissen

19 februari - 20 maart

Als waterteken staan Vissen bekend om hun diepgang, empathie en bereidheid om mee te gaan met de zoete stroom van het leven. Ze zijn zeer meelevend, intuïtief en zachtaardig, en ze houden enorm van muziek. Naast deze zachte aard kunnen Vissen soms een beetje te dromerig zijn, waardoor ze gemakkelijk gekwetst worden of te goed van vertrouwen zijn. Vissen zijn pure romantiek, een sterrenbeeld dat er veel baat bij heeft om te aarden en tegelijkertijd hun hart vrij te houden.

Amethist

Vissen vinden een lichtgevende kracht en sterkte amethist. Het is een edelsteen die Vissen helpt om verbonden te blijven vanaf de kruinchakra tot aan de wortel.

Amethist trommelstenen | Marga Jacobs

Turkoois

Turkoois is een perfecte helende edelsteen voor dit waterteken. De koele, heldere energie zorgt er ook voor dat Vissen niet wegzakken in hun eigen gevoeligheid.

Aquamarijn

Aquamarijn nodigt de Vissen uit om hun eigen mogelijkheden aan te boren en de eb en vloed van het leven te omarmen.
 

Het selecteren van de juiste edelsteen voor jouw sterrenbeeld is niet alleen lonend, maar ook een spiritueel verrijkend avontuur.

Luister naar je intuïtie

Luister vooral naar je intuïtie! Uiteindelijk draait alles om jouw innerlijke weten bij het kiezen van een edelsteen. Als een bepaalde steen resoneert met jouw energie, is dat misschien wel de perfecte match, zelfs als deze niet overeenkomt met je sterrenbeeld.

 

Edelstenen dienen niet ter vervanging van medische of andere professionele hulp. Raadpleeg bij ernstige gezondheidsklachten altijd een arts.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Contacteer ons

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar