Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen
Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.
Reinigen van edelstenen en kristallen | Marga Jacobs, De webshop

Hoe kan je edelstenen en kristallen reinigen en opladen?

De meeste kristallen en edelstenen stralen een sterke energie uit maar ze absorberen ook negatieve energie uit je omgeving. Helaas kan na verloop van tijd de positieve energie verminderen of kan negatieve energie zich ophopen.

Dus, wanneer negatieve energie zich ophoopt en een blokkade veroorzaakt, is het nodig om je edelsteen te reinigen als wil je blijven genieten van zijn positieve krachten. Het reinigen van je stenen helpt negatieve energie te verwijderen en het vermogen van je stenen te herstellen.

Het opladen van kristallen of edelstenen kan je vergelijken met het opladen van een batterij. Hoewel de kracht van kristallen of edelstenen nooit echt weggaat, moet het wel hersteld worden zodat ze goed kunnen blijven functioneren. Net zoals wanneer je op vakantie gaat om je batterijen weer op te laden.

Hoe vaak je je edelstenen moet reinigen en opladen, hangt af van het type steen en hoe vaak je ze gebruikt. Je kunt meestal zelf voelen wanneer je kristallen of edelstenen gereinigd en opgeladen moet worden door ze vast te houden.

Als een steen zwaarder aanvoelt dan normaal of als het niet de energie lijkt uit te stralen zoals voorheen, is het waarschijnlijk tijd om hem te reinigen en op te laden. 

Je edelstenen opladen met maanlicht

Leg je edelstenen neer op een plek in het maanlicht en laat ze de hele nacht liggen. Dit kan buiten maar ook binnen op de vensterbank of op een andere plek waar het licht van de maan naar binnen schijnt. Deze methode is geschikt voor alle stenen. Voor wat extra super power kan je je stenen opladen bij volle maan.

Volle maan | Marga Jacobs - De webshop

Je kristallen opladen met zonlicht

Het licht van de zon laat doffe stenen weer stralen. Leg de stenen tenminste 4 uren in het zonlicht, bij voorkeur in de ochtendzon. Ook dit kun je zowel binnen als buiten doen. Sommige stenen kunnen verkleuren door (te veel) zonlicht, dus misschien gebruik je deze methode liever niet voor je meest waardevolle stenen.

De positieve energie van vruchtbare grond

De aarde ontvangt voortdurend energie van de zon. Het absorbeert de energie en gebruikt het om nieuw leven te creëren. De aarde ontvangt ook de energie van de levens die geëindigd zijn. Deze constante stroom van energie maakt de aarde en haar bodem de perfecte methode om je kristallen en edelstenen te reinigen en op te laden.

Het is belangrijk dat je alleen vruchtbare grond gebruikt om je stenen te op te laden. Dit kan in je tuin zijn met groene en bloeiende planten of zelfs in een pot met een plant die groeit en bloeit. Je gebruikt dezelfde energiestroom waardoor je planten gezond en sterk groeien.

Plaats je de stenen in een gat in de grond en bedek het terug met aarde. Laat je edelstenen of kristallen minimaal een dag tot een week in de grond om ervoor te zorgen dat de volledige energieoverdracht heeft plaatsgevonden.

Andere kristallen gebruiken om je kristallen op te laden

Er zijn veel natuurlijke edelstenen en kristallen die positieve energie uitstralen en negatieve energie omzetten in positieve energie. Met deze kristallen kan je andere stenen opladen wanneer je geen andere opties hebt. Deze kristallen zijn:

Als je grotere stukken van deze stenen hebt, kun je de steen die moet worden opgeladen boven op de andere leggen. Je kunt ook een combinatie van deze stenen gebruiken om een raster te maken en de op te laden stenen in dit raster leggen. Als de stenen die je hebt kleiner zijn, kun de stenen die opgeladen moeten worden omcirkelen met deze kleine stukjes. In ongeveer 24 uur is je edelsteen volledig opgeladen en klaar voor gebruik.

Je stenen opladen met rook of smudgen

Je kunt een bepaald soort rook gebruiken om een edelsteen of kristal te reinigen om deze voor te bereiden op het opladen. De juiste rook kan de steen omringen en eventuele negatieve energie in of rond de steen snel verdrijven.

Om een ​​steen te smudgen, steek je een smudge stick aan en laat je hem smeulen. Dan haal je je kristallen of edelstenen door de rook van de smeulende smudge stick. Haal je stenen één voor één door de rook zodat de rook de steen kan omringen.

Vergeet niet om de kamer goed te verluchten als je gaat smudgen. Je kan dit natuurlijk ook altijd buiten doen. Je kunt de smudge stick vasthouden terwijl je de stenen door de rook haalt of je kunt de smudge stick in een kom of een andere vuurvaste kom plaatsen.

Smudgen is een vrij veilige en eenvoudige methode om je edelstenen en kristallen te reinigen, vooral voor stenen die beschadigd kunnen worden door licht of water.

Ontdek hier onze smudge sticks.

Smudge sticks (witte salie) | Marga Jacobs - De webshop

Je stenen opladen met zout of zoutwater

Zoutwater of zelfs alleen zout biedt veel voordelen voor het reinigen en opladen van je edelstenen en kristallen. Zout is een prachtig schoonmaakmiddel dat al millennia lang wordt gebruikt voor zuivering. Zout kan worden gebruikt om eventuele negativiteit of blokkades in je stenen te verwijderen.

Je kunt natuurlijk zoutwater uit de oceaan gebruiken of thuis zoutwater maken. Dit doe je door een theelepel zout - zeezout is het beste, maar tafelzout is ook prima - toe te voegen aan een kom met lauw water. Leg je kristal een paar minuten in de kom, spoel het daarna af met water en droog het af.

Je kunt ook een zoutcirkel gebruiken om je kristallen of edelstenen te reinigen. Leg je edelstenen op een doek of bord en maak een cirkel van zout rond de stenen. Laat de stenen minstens een uur in de cirkel liggen zodat het zout de negatieve energie uit de stenen kan trekken.

Je kunt je kristallen ook in zout begraven om eventuele negatieve energie te verwijderen. Plaats je kristallen in een kom en bedek ze volledig met zout. Laat ze een uur in het zout zitten om alle negatieve energie eruit te trekken.

Poreuze stenen, sommige stenen die metalen bevatten of stenen die water bevatten, mogen niet worden gereinigd met zout. Dit kan de stenen beschadigen en hun schoonheid en vermogen om je te helpen verminderen. Deze stenen zijn onder andere:

Je edelstenen opladen met koud stromend water

Water is een natuurlijk genezend element, het biedt positieve energie en reinigende eigenschappen. 

De beste methode om water te gebruiken om je stenen te reinigen, is door een natuurlijke bron te gebruiken. Een zoetwaterstroom of minerale bron kan alle voordelen geven die de aarde te bieden heeft om je stenen grondig te reinigen. Regenwater is ook een methode met deze voordelen. Houd je steen gewoon een minuut of twee in het stromende water om het water de negativiteit te laten wegspoelen.

Als een beek of regen niet direct beschikbaar zijn, zijn er ook nog andere opties. Flessenwater met water dat afkomstig is van een natuurlijke bron, kan in een metalen kom worden gedaan met je stenen erin. Roer het water voorzichtig om zodat de helende krachten je stenen kunnen reinigen.

Kraanwater, direct uit de kraan, kan ook gebruikt worden. Hoewel dit water niet zo heilzaam is als een natuurlijke bron, biedt het nog steeds voordelen om je stenen te reinigen. Zet het koude water aan en laat het even lopen. Plaats je steen vervolgens twee tot drie minuten onder het stromende water om te reinigen.

Er zijn verschillende stenen die best niet in aanraking komen met water. Deze poreuze stenen kunnen het water opnemen en beschadigd raken. Stenen die ijzer bevatten, kunnen oxideren en dit kan hun kleur en hun krachten veranderen.

Gedachten en meditatie op je kristallen op te laden

Meditatie en visualisatie zijn geweldige manieren om je edelstenen op te laden. Zoek een rustige en comfortabele plek om te zitten. Houd je steen in beide handen voor je. Maak je hoofd vrij van stress en de moeilijkheden van de dag. Concentreer je enkel op de steen die je vasthoudt en sluit je ogen.

Terwijl je ogen gesloten zijn, vraag je het universum om een wit licht in je lichaam te creëren. Visualiseer dat het licht je hele lichaam vult. Laat het licht zich combineren met de energie in je. Terwijl het licht zich vermengt met je energie, voel je de kracht in je groeien.

Zodra je de kracht voelt, open je je ogen en richt je het licht op je steen. Terwijl je het witte licht op je steen richt, maak je kleine veegbewegingen met je handen in de richting van de steen. Vraag het universum om de negatieve energie van de steen te veranderen in positieve energie.

Het witte licht dat je creëert met het universum is een van de krachtigste methodes om kristallen te reinigen en op te laden. Je kan het zelfs gebruiken om je eigen energie te reinigen.

Edelstenen | Marga Jacobs - De webshop

Hoe gebruik je klankschalen om je kristallen op te laden?

Een andere geweldige methode om negatieve energie van je edelstenen en kristallen te verwijderen, is het gebruik van geluid. De juiste, positieve geluiden kunnen negatieve energie breken. Het kan zelfs negatieve energie omzetten in positieve energie om je kristallen kracht te geven.

Tibetaanse klankschalen kunnen het perfecte geluid leveren om negatieve energie uit kristallen te verwijderen. Je kan je kristal in de kom leggen terwijl je de kom gebruikt om prachtige muziek te creëren. Is je edelsteen delicaat of maak je meerdere kristallen schoon? Dan is het voldoende om de kom in de buurt van de kristallen te plaatsen.

Een stemvork of gericht zingen zijn ook geweldige manieren om geluid te gebruiken om je edelstenen schoon te maken en op te laden. Er kan een stemvork worden geslagen en vervolgens over elke steen of steenraster worden gehaald om deze stenen op te laden. Gericht chanten met positieve bedoelingen kan dezelfde voordelen bieden.

Dit is een geweldige optie om veel kristallen tegelijk te reinigen of om een ​​raster te reinigen zonder dat het opnieuw hoeft te worden opgebouwd. Deze optie is het beste voor gebruik met delicate kristallen en edelstenen die niet tegen de felle zon of blootstelling aan water kunnen.

Het is belangrijk dat je je kristallen en edelstenen altijd reinigt voordat je ze gebruikt. Je weet nooit wie ze vast heeft gehad voordat ze jou bereiken. Stenen kunnen energieën en intenties van iedereen om hen heen oppikken. 

Als je nog steeds niet zeker weet wat de beste methode is om je kristal op te laden en te reinigen, of als je nog niet zeker weet wanneer je dat moet doen, luister dan gewoon naar je kristal. Deze krachtige stenen kunnen je precies vertellen wat ze nodig hebben. Als je ze vasthoudt en je gedachten op de steen concentreert, krijg je het gevoel van wat de steen van je wil.

Hoe houd je edelstenen en kristallen schoon?

  • Stel ze niet te lang bloot aan hitte.
  • Maak ze nooit schoon met stoom.
  • Zweet kan ook een negatief effect hebben op je edelstenen, zorg er dus best voor dat je al je edelstenen verwijdert voor je een fysieke activiteit uitoefent.
  • Interessant om te weten is dat make-up de glans van edelstenen en kristallen kan verminderen.
  • Als je je edelstenen bewaart, doe ze dan apart in een zakje, zodat ze niet gaat schuren of krassen op andere edelstenen.

Liefs,
Marga

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Contacteer ons

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar