Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen
De voordelen, het gebruik en het onderhoud van Himalaya zoutsteen | Marga Jacobs - De webshop

De voordelen, het gebruik en het onderhoud van Himalaya zoutsteen

Wat is Himalayazout?

Himalayazout komt rechtstreeks uit de zoutmijnen aan de voet van de grote Himalaya. Deze zoutmijnen liggen in Punjab, een provincie van Pakistan. De zoutmijnen zijn het resultaat van de enorme verdamping van de zee die vele jaren geleden heeft plaatsgevonden. Sommige verschuivingen in de geologische patronen zorgden ervoor dat de zee niet aan land kwam en deze verdampte uiteindelijk en liet enorme zoutvoorraden achter. Dit zout heeft maar liefst 84 sporenelementen. Jarenlang bleef het zoutreservaat beschermd onder lagen van de grote Himalaya.

Dit is de reden waarom het roze Himalayazout bekend staat als het gezondste en zuiverste eetbare zout dat op deze planeet aanwezig is. Het zout wordt met de hand geëxtraheerd, zodat er geen schadelijke toevoegingen aan worden toegevoegd en het zo puur en natuurlijk mogelijk bij de consument terechtkomt.

Theelichten van zoutsteen en zoutlampen gemaakt van grote brokken van dit wonderbaarlijke zout worden steeds populairder. Ze geven een chique en decoratieve sfeer aan een plek en bieden alle voordelen van Himalayazout. Een eenvoudige Himalaya-zoutlamp is hol in het midden waarin een lamp is bevestigd. Wanneer je de lamp aanknipt, begint de magie! 

De voordelen, het gebruik en het onderhoud van Himalaya zoutsteen | Marga Jacobs - De webshop

Voordelen van Himalayazout

Theelichthouders en lampen van Himalayazout geven je huis niet alleen een romantische gloed, deze kleine schoonheden komen met een pakket vol voordelen! 

Reinigt de lucht

Als je in een sterk vervuild gebied woont, ken je de waarde van het inademen van schone lucht. Schone lucht is tenslotte vaak de reden waarom we op vakantie gaan naar de bergen en de zee. Dit verfrist onze geest en ziel.

Wat als je ditzelfde gevoel thuis kunt creëren? Deze magische lichtgevers van Himalayazout trekken het vocht uit de lucht en houden het vast. Samen met het vocht zitten ook alle luchtverontreinigende deeltjes, stofjes en huidschilfers in de zoutsteen. Wanneer de lamp of theelichthouder heet wordt door de hitte van de lamp of kaars, verdampt het vocht en blijven de verontreinigende stoffen in de zoutsteen achter. Zo wordt de lucht op een natuurlijke manier gezuiverd.

Brengt de positieve ionen in evenwicht

We zijn dagelijks blootgesteld aan overmatige positieve ionen; dankzij de elektronische snufjes om ons heen. Het is niet echt mogelijk om jezelf te beschermen tegen deze positieve ionen maar als een zoutlamp of theelicht brandt, komen er negatieve ionen vrij. Deze negatieve ionen binden zich aan de positieve ionen in de omgeving en doen hun effect teniet.

Vermindert de kans op luchtwegaandoeningen

De verontreinigende stoffen in de lucht irriteren vaak de luchtwegen en beschadigen kleine haarachtige deeltjes in de luchtwegen die cilia (trilhaartjes) worden genoemd. Deze cilia helpen bij het filteren van de verontreinigende stoffen en een goede werking van de luchtwegen. Wanneer te veel allergenen en verontreinigende stoffen de luchtwegen binnendringen, verzwakken ze de trilharen waardoor hun functie verloren gaat.

Himalayazout vangt de allergenen en verontreinigende stoffen en slaat ze op. Dit helpt bij de behandeling van veel aandoeningen van de luchtwegen. Dit is ook de reden waarom mensen vroeger naar de zoutgrotten gingen voor de behandeling van vele ziekten. 

Himalayagebergte | Marga Jacobs - De webshop

Verbetert de slaap

Mensen klagen vaak over het niet goed slapen en rusteloosheid tijdens de nacht. Stress is een van de boosdoeners van deze symptomen.

De lampen en theelichthouders van Himalayazout stralen een rustgevende gloed uit en verlichten stressveroorzakende elementen. Dit belooft een goede nachtrust en een rustige geest.

Himalaya zoutlampen en theelichthouders

Himalaya zoutlampen en theelichthouders worden met de hand gemaakt, de vorm en grootte zijn dus nooit twee keer hetzelfde. Het gat dat bedoeld is voor het plaatsen van een theelichtje kan dus ook in grootte variëren. Als je het gat te smal vindt, vul het dan gewoon met water. Het zout zal smelten en het gat wordt groter.

Verzorging van Himalaya zoutlampen en theelichthouders

  • Was de zoutlampen of theelichthouders nooit onder stromend water. Als ze toch vuil zijn, veeg ze dan voorzichtig af met een vochtige doek.
  • Zorg ervoor dat er niets ontvlambaars of iets dat gemakkelijk vlam kan vatten in de buurt van de theelichthouders wordt geplaatst.
  • Himalayazout is hygroscopisch wat betekent dat het vocht aantrekt. Wanneer er te veel vocht vast komt te zitten, kan de kandelaar gaan lekken. Om het lekken van water uit de Himalaya zoutlampen en theelichthouders tot een minimum te beperken, gebruik je ze best zo vaak mogelijk.
  • Probeer de zoutkandelaar ook niet in de buurt van plaatsen te zetten die veel vocht bevatten, zoals de keuken, wasplaats of badkamer.
  • Als je merkt dat er stukjes zout van je lamp of theelichthouder af vallen, zet hem dan een dag in een vochtige ruimte. Droogte kan er soms voor zorgen dat het zout wat afbrokkelt.

Wil jij ook dat je huis er fantastisch uitziet én gezond is, twijfel dan niet om een Himalaya zoutlamp of theelichthouder te kopen!

Liefs,
Marga

Himalaya zoutsteen theelichthouder | Marga Jacobs - De webshop

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Contacteer ons

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar