Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen
Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Ontvang nu 20% korting op alle verzorgingsproducten en make-up!

Edelstenen voor dieren | Marga Jacobs

Edelstenen voor huisdieren

Edelstenen worden al duizenden jaren door de mens gebruikt voor hun helende eigenschappen. Maar waarom zouden alleen wij de vruchten ervan plukken?

Onze huisdieren maken net zo goed deel uit van ons gezin en we willen ze natuurlijk een lang en gezond leven geven. Helende edelstenen kunnen daarbij helpen!

Net als ons, kunnen onze huisdieren ook aan allerlei kwalen lijden en psychologische problemen hebben. Edelstenen kunnen deze symptomen behandelen of verlichten en troost en geruststelling bieden.

Het is zelfs zo, dat dieren vormen van energie kunnen waarnemen die wij niet kunnen waarnemen, zoals magnetische en elektrische velden en trillingen die bepaalde edelstenen afgeven.

Hoe gebruik je edelstenen voor huisdieren? 

Er zijn verschillende manieren om je huisdier kennis te laten maken met de  helende edelstenen eigeschappen van edelstenen.

Leg edelstenen in of onder het mandje van je huisdier - als het kleine stenen zijn, doe je ze best in een zacht zakje. Als je huisdier in een kooi leeft, zoals een konijn, hamster of cavia, kan je wat stenen aan de zijkant van de kooi vastmaken. Heb je dieren die in een aquarium of terrarium leven, kunnen edelstenen ook deel uitmaken van hun habitat door ze gewoonweg in het aquarium of terrarium te leggen.

Je kunt edelstenen ook aan een halsband of harnas bevestigen. Zorg er dan wel voor dat de edelstenen niet door je huisdier kunnen worden ingeslikt - er zijn er maar heel weinig die blijvende schade veroorzaken, maar het is een smerige bedoening om je edelstenen weer terug te krijgen!

Het is ook leuk om een edelsteenelixer voor je huisdier te maken. Je huisdier kan dan van het water drink of er in baden. Let op! Sommige edelstenen zijn giftig, dus controleer dat altijd eerst!

Als je huisdier een favoriete plek of 'hangplek' heeft, leg dan wat decoratieve edelstenen op die plek - misschien wordt je huisdier daar nog meer naartoe getrokken met een krachtige edelsteen in de buurt.

Edelstenen voor huisdieren | Marga Jacobs

Welke edelstenen voor huisdieren?

Agaat

Deze duurzame en veelzijdige edelstenen zijn ideaal voor huisdieren. De blauwe versies hebben een kalmerend effect op angstige of nerveuze dieren en kunnen luidruchtige huisdieren rustig houden. Fysiek kan agaat helpen bij ontstekingen, artritis en keelproblemen. 

Amethist

Amethist is een geweldige allrounder voor je huisdier. Het is een uitstekende stress- en pijnstiller en zeer geschikt om een paniekerig of bang huisdier te kalmeren. Als je je huisdier moet vervoeren, is amethist een perfecte reisgezel.

Carneool

Carneool is een geweldige gemoedsversterker. Als je huisdier verlegen en timide is, kan carneool echt helpen. Voor de eerste dag van een hond op de trainingsschool of het bezoek aan het park waar hij misschien voor het eerst andere honden ontmoet, zal een carneool hem of haar de nodige moed geven.

Granaat

Als je een chagrijnig of depressief huisdier hebt, kan een granaat edelsteen het antwoord zijn. Granaat is ook goed voor het voortplantingssysteem, dus als je een fokprogramma plant, zal een goed geplaatste granaat edelsteen de zaken vooruithelpen.

Hematiet

Hematiet is een echte bloed- en spierversterker. Hij helpt dieren die net een ziekte of operatie achter de rug hebben, weer op krachten te komen. Veel paardeneigenaren zweren bij hematiet. Schichtige paarden kunnen rustig worden gehouden door een edelsteen in de trailer te leggen tijdens het reizen of in het zadel tijdens het rijden.

Jaspis

Deze uiterst verzorgende edelsteen werkt net zo goed voor dieren als voor mensen. Zijn verbazingwekkende aardende kwaliteiten helpen je huisdier te focussen en natuurlijke impulsieve reacties te voorkomen die nerveuze dieren vaak vertonen - vluchten, agressie en angst.

Malachiet

Deze groene edelsteen is goed voor hart en bloedvaten, leverfunctie en spijsvertering. Malachiet is een geweldige edelsteen ter bescherming tegen elektromagnetische vervuiling, dus huisdieren die in een huis met veel elektronische gadgets wonen, kunnen baat hebben bij een malachiet edelsteen.

*Laat je huisdier geen malachiet eten of drinken.

Rozenkwarts

Deze edelsteen van universele liefde is het perfecte kristal voor alle geredde dieren - hij brengt gevoelens van onvoorwaardelijke liefde, vriendschap, kameraadschap en zachtheid voort. Elk huisdier dat een beetje afstandelijk is of niet goed overweg kan met andere dieren, heeft eveneens baat bij een rozenkwarts edelsteen.

Tijgeroog

Tijgeroog is het aangewezen kristal voor een werkend huisdier, het geeft energie en versterkt het lichaam, waardoor je dier de hele dag in beweging blijft. Tijgeroog is ook geweldig voor herstel en genezing, zodat je hond, paard, os, lama of zelfs olifant de volgende dag weer klaar is voor zijn of haar werk.

Turkoois

Turkoois is een andere meester genezer die heilzaam kan zijn voor zowat alles! Hij is geweldig voor bescherming en depressie, dus als je huisdier de hele dag alleen thuis wordt gelaten, zal een turkoois edelsteen een grote troost zijn.

Edelstenen voor huisdieren | Marga Jacobs

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Contacteer ons

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar