Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen
Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Ontvang nu 20% korting op alle verzorgingsproducten en make-up!

Helende kristallen: wat, hoe en waarom? - Marga Jacobs, De webshop

Helende kristallen: wat, hoe en waarom?

Wat kunnen kristallen voor mij doen?

Beschouw je kristal als een bondgenoot op jouw reis. Een bondgenoot die je helpt je ​​doelen te bereiken en positieve veranderingen aan te brengen op alle gebieden van je leven. Gebruik helende stenen om je intenties te manifesteren en je doelen in je leven te bereiken. Kristallen verbinden ons met de energieën die we willen belichamen, omdat het tastbare, fysieke vormen zijn met krachtige vibraties. Deze energie blijft zich met je verbinden wanneer je deze intentiekristallen dicht op de huid draagt ​​of in je omgeving plaatst. Bij elke gedachte en intentie nemen deze kristallen je unieke trillingsenergie op en versterken ze deze positieve vibraties.

In deze magische wereld van trillingen helpt kristalenergie je op je spirituele reis omdat het werkt om je intentie vast te houden en het naar het universum te sturen. Een doordachte en zinvolle intentie is het startpunt voor het werken met helende kristallen, omdat de intentie fungeert als het "werk" die je aan je kristal geeft, waardoor zijn energie voor jouw kan werken.

Hoe werken kristallen?

Kristallen worden al eeuwenlang door mensen gebruikt voor genezing en bescherming. De kracht van de genezing van kristallen is dat elk kristal een unieke vibratie draagt. Zoals Albert Einstein zei: 'Alles in het leven is vibratie'. De vibraties die deze kristallen vasthouden, kunnen je energie opnieuw afstemmen en opnieuw kalibreren met die van hen, waardoor je je vibratie kunt verhogen en een hogere staat van zijn kunt bereiken.

Een van de eerste wetenschappelijke bewijzen met betrekking tot de kracht van kristallen is het werk van IBM-wetenschapper Marcel Vogel. Terwijl hij de kristallen onder een microscoop zag groeien, merkte hij dat hun vorm de vorm aannam van datgene waaraan hij dacht. Hij veronderstelde dat deze trillingen het resultaat waren van de constante assemblage en demontage van bindingen tussen moleculen. Hij testte ook de metafysische kracht van Bergkristal en bewees dat rotsen gedachten kunnen opslaan, vergelijkbaar met hoe banden magnetische energie gebruiken om geluid op te nemen.

Door hun structuur en samenstelling zenden kristallen trillingen uit met een constante frequentie, wat betekent dat hun trillingen niet veranderen. Dit is vooral krachtig omdat wanneer een kristal in contact komt met een lagere trilling, het de trilling van die persoon of dat ding verhoogt zodat deze overeenkomt met die van hemzelf. Wanneer een kristal in contact komt met je lichaam of je energie, stemt het je af op zijn hogere frequentie, waardoor je mentale, fysieke en spirituele blokkades kunt opheffen. Deze boost van positieve en opbeurende energie kan het verschil zijn tussen duisternis en licht.

Kristallen werken op een vergelijkbare manier met jouw intenties. Door een sterke en positieve energie vast te houden, versterkt en vergroot het kristal de energie van je intentie, zodat je het sneller en effectiever kunt manifesteren.

Op elk moment hebben we de mogelijkheid om onze gedachten te kiezen en terwijl we onze reis voortzetten, stelt elke dag ons voor nieuwe uitdagingen. Helende kristallen herinneren ons eraan om het gebabbel van de geest te kalmeren en opnieuw verbinding te maken met de universeel helende vibraties van de aarde. Een belangrijke les die we van kristallen kunnen leren, is geduld want net als de eonen van de tijd die deze halfedelstenen nodig hadden om te evolueren en te transformeren, kost het werken met de helende kracht van kristallen ook tijd. Gebruik tijdens het leren, groeien en evolueren kristallen als herinnering om dankbaar te zijn voor de overvloed van Moeder Natuur en de grote mysteries van het universum.

Edelstenen | Marga Jacobs - De webshop

Hoe kies ik een kristal?

Er zijn twee manieren om een ​​kristal te kiezen - met je intuïtie of op basis van je intentie. Als je niet zeker weet waar je aan wilt werken, is het een van onze favoriete manieren om je stenen te selecteren door je intuïtie te laten leiden naar de energieën die je nodig hebt. Je kunt je intuïtie gebruiken om de juiste helende stenen te kiezen door naar verschillende stenen te kijken of ze te voelen totdat je je aangetrokken voelt tot een of enkele ervan. Hoewel het voelt alsof je je kristallen kiest, zeggen kristalexperts vaak dat het kristal jou kiest in plaats van andersom. Ze trekken je aandacht en trekken je naar binnen met hun oogverblindende kleuren of buitenaardse vormen en patronen. Omdat elk kristal een unieke trillingsenergie heeft, zal je intuïtie je naar de stenen leiden die op dat specifieke moment in je leven goed voor je zijn.

De andere manier om je kristal te kiezen, is door je intenties te matchen met een steen. Als je leert hoe je energiekristallen kunt gebruiken voor algeheel welzijn, helpt het ook om een ​​bepaald probleem of uitdaging te identificeren waarmee je momenteel wordt geconfronteerd. Als je eenmaal een bepaald doel of intentie hebt gekozen dat je wilt nastreven, kun je je intentie koppelen aan een kristal dat een energie heeft die je intentie ondersteunt. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe dit werkt: Carneool is een krachtig kristal om de creativiteit te laten stromen. Rozenkwarts is het perfecte kristal voor liefdesgerelateerde bedoelingen en zaken van het hart.

Het vinden van de juiste steen is zoals elke vorm van wellness. Het vereist geduld terwijl je je geest tot rust brengt en leert wat voor jou werkt. Een manier om verschillende kristallen te "testen" is door de steen in je hand te houden en rustig na te denken over je bedoeling. Let op of je sensaties voelt zoals warm of koud, pulsaties of kalmte. Dit zijn allemaal tekenen dat deze specifieke edelsteen perfect is voor jouw genezingsbehoeften.

Hoe kristallen gebruiken?

Er zijn veel verschillende manieren om kristallen te gebruiken en naarmate je meer met hun energieën werkt, zal je precies weten hoe je elke steen moet gebruiken. Enkele van onze favoriete algemene manieren om kristallen te gebruiken, zijn ze in je tas of zak te dragen, ze in je huis te bewaren, te mediteren met kristallen in je hand of ze te dragen als sieraden.

Waar worden kristallen voor gebruikt?

Wil je een specifiek gebied van je leven verbeteren, zoals je liefdesleven of beroepsleven? Of je wilt iets loslaten dat je tegenhoudt, zoals angst of stress? Kristallen kunnen je ondersteuningssysteem zijn en je tastbare verbinding naar dat doel. Ze bieden je een contactpunt, iets om op terug te vallen wanneer je een reminder nodig hebt of je weer wilt verbinden met je doel. Ongeacht waar je aan werkt, kristallen kunnen worden gebruikt als bondgenoot of hulpmiddel om je te helpen er sneller te komen.

Als je moeite hebt met het loslaten van oude ideeën die je niet langer dienen, is zwarte Toermalijn een krachtige edelsteen voor het loslaten van ongewenste patronen die mogelijk in slechte gewoonten zijn veranderd. Het helpt alle negatieve energie in je lichaam en in je energieveld los te laten. Deze steen dient ook als een talisman voor bescherming, wat essentieel is als je het type persoon bent dat gemakkelijk de energie van andere mensen oppikt. Hematiet is geweldig om de negatieve stemmingen van anderen af ​​te weren door je te aarden en je geest opnieuw te verbinden met de energie van de aarde.

Als je op zoek bent naar meer rust en kalmte in je leven, dan is Amethist één van de kristallen met de beste intentie om stress te verlichten en je leven weer in balans te brengen. Een andere edelsteen die helpt bij het in balans brengen van emoties is Maansteen, die je ondersteunt wanneer je je overdreven emotioneel voelt of geen voeling meer hebt met je gevoelens. Rozenkwarts is ook nuttig voor emotioneel welzijn omdat het het hartchakra opent en opnieuw uitlijnt, wat gevoelens van eigenliefde en de onvoorwaardelijke liefde van anderen versterkt.

Of je nu edelstenen zoekt vanwege hun fysieke schoonheid of om vrede en rust in je leven te brengen, ze werken allemaal om je trillingsfrequentie te verhogen. Als je je goed voelt wanneer je het kristal in je hand houdt of het op je huid draagt, of zelfs als je de onmiddellijke effecten van je steen niet voelt, weet dan dat de kristallen positieve trillingen uitzenden om je te helpen en te laten groeien.

Helende kristallen: wat, hoe en waarom? - Marga vegan goods

Wat is een intentie?

Gedachten creëren trillingen door het hele universum, waardoor het stellen van intenties een krachtig hulpmiddel is om geluk en welzijn te bereiken. Als we een duidelijk doel hebben, krijgen we inzicht in onze ambities, dromen en waarden. Het helpt ons ook om in het huidige moment te leven in plaats van vast te zitten in negatieve denkpatronen. Bedoelingen zijn als magneten. Ze trekken aan waardoor ze uitkomen. Een intentie stellen is een krachtig hulpmiddel om geluk te bereiken. Het bedenken van een intentie begint met het stellen van doelen die aansluiten bij jouw waarden, ambities en doelen.

Beslis wat je belangrijk vindt. Jouw waarden sturen de acties in je leven, en je zal moeten erkennen wat echt belangrijk voor je is als je ze vervuld wilt zien.

Verken gebieden van je leven die een upgrade nodig hebben. Bedenk hoe je je relaties, carrière, sociaal leven, spiritualiteit en gezondheid kunt verbeteren. Wees specifiek over wat je wilt bereiken, wanneer je het wilt bereiken en waarom.

Breng je intenties tot leven. Houdt je kristal in je hand en zeg dan hardop of in je hoofd wat je intentie is. Je kan ook je intenties opschrijven. Zorg ervoor dat je ze  altijd in de tegenwoordige tijd opschrijft, alsof ze nu al gebeuren. Je moet ook je doel opschrijven, het eindresultaat van wat je wilt manifesteren. Geef er gevoel aan!

Ik heb mijn kristal. Wat moet ik nu doen?

Een van de belangrijkste stappen bij het leren gebruiken van kristallen voor gezondheid, balans, overvloed of welk ander doel dan ook, is het bepalen van je intentie of het programmeren van je kristal. In onze eigen woorden: je moet je kristal een 'job' en een doel geven! Kristallen willen voor je werken, maar je moet ze vertellen wat ze moeten doen. Op de momenten dat je met een lagere frequentie trilt, kunnen je intenties verdwijnen. Wanneer je weer verbinding maakt met je geprogrammeerde kristal, zal het je helpen om je doelen en grenzeloze mogelijkheden terug te herinneren.

Het programmeren van je kristal is eenvoudig. De eerste stap is om je kristal te reinigen. Kies je eigen methode. Hier zijn enkele van onze favoriete manieren om de energie van onze stenen te reinigen en te verwijderen

Edelstenen reinigen

Reinig stenen om eventueel vuil te verwijderen en om te zorgen voor ‘schone’ energie.

  • Water: Dit is de makkelijkste en snelste manier om je stenen te reinigen. Leg de edelsteen een paar minuten in een waterbadje of spoel af onder de kraan en droog vervolgens goed af. Niet alle kristallen kunnen tegen water. Twijfel je? Kies dan een andere methode.
  • Aarde: Begraaf de edelsteen in de aarde. Je kunt dit in de tuin doen (markeer de plek voor de zekerheid), maar ook in de pot van een (grote) kamerplant. Laat de steen tenminste 24 uur liggen. Deze methode is vooral goed voor kristallen met aardende kwaliteiten. Regent het, of zit er veel vocht in de aarde, dan moet je ook nu weer oppassen met edelstenen die niet tegen water kunnen.
  • Rook: Brand een bosje salie of steek een palo santo wierookstokje aan en draai de edelsteen een tijdje rond in de rook.
  • Zeezout: Zout reinigt de energieën die je edelsteen in de loop van de tijd op heeft genomen. Je kunt de edelsteen in wat zeewater leggen, of in een bakje met droog zeezout. Gebruik deze methode niet voor steden die poreus zijn.

Kristallen reinigen met rook - Marga vegan goods

Edelstenen opladen

Na het reinigen kun je je edelstenen opladen. Dit zorgt ervoor dat de energie van de steen weer wordt aangevuld.

  • Maanlicht: Leg je edelstenen neer op een plek in het maanlicht en laat ze de hele nacht liggen. Dit kan buiten, maar ook binnen, op de vensterbank of op een andere plek waar het licht van de maan naar binnen stroomt. Deze methode is geschikt voor alle stenen. Voor wat extra super power laad je je stenen op bij volle maan.
  • Zonlicht: Het licht van de zon laat doffe stenen weer stralen. Leg de stenen tenminste 4 uren in het zonlicht, bij voorkeur in de ochtendzon. Ook dit kun je zowel binnen als buiten doen. Sommige stenen kunnen verkleuren door (te veel) zonlicht, dus misschien gebruik je deze methode liever niet voor je meest waardevolle stenen.
  • Bergkristal: Leg de op te laden edelstenen in een schaaltje met meerdere kleine bergkristallen. Gebruik je deze methode, zorg er dan wel voor dat je ook de bergkristallen zelf regelmatig reinigt en weer oplaadt.

Houd na het reinigen je kristal of kristallen in je handen, sluit je ogen en haal drie keer diep adem. Vraag dan, terwijl je in deze ruimte van liefde en licht bent, dat je kristal gezuiverd wordt van alle ongewenste energie of eerdere programmering.

Veel plezier met jouw intenties en kristallen!

Liefs Marga

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Contacteer ons

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar