Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen
Helende edelsteen: Agaat - Marga Jacobs, De webshop

Helende edelsteen: agaat

Agaat is een edelsteen van kracht. Hij staat ook bekend als een gelukssteen. Agaat is een steen van harmonie die het evenwicht tussen yin en yang-energie herstelt.

Hoewel agaat de energie verhoogt, is het een aardende steen en daarom verhoogt het niet de hele tijd energie maar maakt het uitbarstingen van energie mogelijk als dat nodig is.

Agaat beschermt en voorkomt dat schadelijke energieën je aura binnendringen. Het reinigt en stabiliseert de aura, elimineert en transformeert negativiteit. Agaat verbetert de mentale functie en verbetert de concentratie, de perceptie en het analytisch vermogen. Het verzacht en kalmeert, geneest innerlijke woede of spanning en creëert een gevoel van geborgenheid en veiligheid.

Wat is agaat?

Agaat is een variëteit van gestreepte chalcedoon, een soort mineraalgesteente binnen de kwartsfamilie. Agaat is in vele tinten te vinden: blauw, rood, paars, zwart, groen, bruin, roze en meer. Het komt ook in verschillende stijlen met verschillende patronen die elk een andere betekenis hebben. Agaat betekent genezen en aarden.

Blauwe agaat | Marga Jacobs, De webshop

Fysieke helende eigenschappen

Agaat geeft de drager een vleugje fysieke energie - perfect om je uit die energiediep te halen. Dankzij zijn versterkende eigenschappen geeft agaat je stofwisseling een boost. Voor degenen die ook worstelen met maag- en spijsverteringsproblemen, kan agaat het genezende medicijn zijn dat je nodig hebt om je systeem goed te laten werken. Agaat is ook bekend om bloedvaten te versterken en slaapproblemen te verminderen, waardoor je goed uitgerust en opgewekt blijft.

Mentale en emotionele helende eigenschappen

Emotioneel gezien is agaat een heerlijk geschenk om je zelfvertrouwen op te krikken. Worstel je met het nemen van beslissingen? Dan kan agaat je aanmoedigen om je eigen diepe put van intuïtie aan te boren, verbinding te maken met je gevoel van kennis en naar binnen te kijken naar de antwoorden. Agaatstenen zijn vaak kristallen van kracht en moed, ze versterken onze mentale functies, ze houden ons scherp en helder en ze nodigen ons uit om onze analytische vaardigheden aan te spreken als het gaat om het oplossen van problemen. In tegenstelling tot sommige van de dromerigere en verheven kristallen, gaat agaat meer over het geven van een geweldige realistische basis en het zorgen dat je in balans blijft in je denken. 

Metafysische eigenschappen

Agaat heeft een enorme invloed op het zuiveren van je chakra's, en welke chakra wordt beïnvloed, hangt vaak af van de soort agaat die je kiest. Alle agaten werken om het lichaam te zuiveren van giftige en negatieve energie, het is bekend dat deze stenen je doordrenkt met prachtige positiviteit.

Botswana agaat | Marga Jacobs, De webshop

Hoe agaat stenen gebruiken?

Met zoveel verschillende keuzes van agaatsteen, kun je kiezen welke glinsterende stijl je in je leven wilt verwelkomen. Van getrommelde unieke Feng Shui-stenen tot glinsterende geodes en prachtige edelsteenjuwelen, er zijn veel manieren om de magie van agaat aan te boren.

Thuis of op kantoor

Agaat zorgt voor een geweldige toevoeging aan je Feng Shui-opstelling. Rijk aan genezende eigenschappen, overspoeld met een briljant gevoel voor evenwicht en kracht. Je voelt meteen de stemming verbeteren wanneer je agaat in je huis plaatst.

Blauwe agaat is vooral handig wanneer je rust in een ruimte wilt brengen. Bruine agaat biedt troost in lastige tijden en vuuragaat is een geweldige talisman voor op kantoor, in je slaapkamer of op een andere plek waar je een uitbarsting van creatief denken nodig hebt.

Sieraden

Kies een armband, hanger of sieraad met meerdere agaat edelstenen om nog meer kracht en balans in je lichaam, geest en ziel te brengen. De keuze voor het gebruik van agaatsieraden kan een van de beste manieren zijn om 'ja' te zeggen tegen die overvloed aan helende eigenschappen, want wanneer het rechtstreeks op je huid wordt gedrukt, kan agaat met je natuurlijke vibraties werken om af te stemmen op je eigen energie.

Andere stenen die wonderen verrichten in combinatie met agaat zijn de bleke gloeiende bol van Opaal, het donkere vuur van Onyx, de rode flikkering van energieke Carneool en de serene stroom van paarse Amethist.

Met welke geboortesteen wordt agaat geassocieerd?

De verbazingwekkende genezende en harmonieuze eigenschappen van de agaatsteen zijn verbonden met iedereen die is geboren onder het sterrenbeeld Tweelingen. Tweelingen zijn meestal positieve, vrolijke en sociale wezens, maar omdat ze een sterrenbeeld van twee gezichten zijn, hebben ze ook een besluiteloze en impulsieve kant. Agaat kan de Tweelingen helpen zich veel meer in balans te voelen en kan dat diepere, minder oppervlakkige vertrouwen dienen om de Tweeling te helpen hun eigen keuzes in het leven te maken. Als een steen die erg gericht is op het vinden van de ware stem en de vaardigheden heeft om keuzes in het leven te maken, is agaat de perfecte talisman voor die vluchtige Tweelingen.

Een ander sterrenbeeld dat zeker zal profiteren van agaat, zijn degenen die zijn geboren onder de vlag van Maagd. Maagden zijn geduldig en vriendelijk, maar kunnen een beetje kritisch zijn en kunnen ook in patronen van overdenken terechtkomen. Nogmaals, agaat duikt naar binnen om al dat gedrag in evenwicht te brengen, wat balans, harmonie en een zachter hart brengt.

Hoe agaatstenen reinigen

Door je agaatkristallen schoon en opgeladen te houden, blijven ze energie geven. Agaten kunnen voorzichtig worden gereinigd met een zachte doek, warm water en een beetje zeep, maar zorg er altijd voor dat je ze voldoende de tijd geeft om te drogen. Om je agaten op te laden, kun je ze op een plek leggen waar het maanlicht of het zonlicht ze kan bereiken en ze sterke, zuiverende vibes kan sturen.

Grey stripe agaat | Marga Jacobs, De webshop

Agaat

Agaat is een heerlijke investering voor de ziel. Deze stenen zijn one size fits all, wat betekent dat je altijd een agaat kunt vinden die een match made in heaven is en die prima past bij je eigen persoonlijke behoeften. Al vele eeuwen helpt de aanwezigheid van agaat mensen zich geaard, veilig en in balans te voelen. Bij het leven draait alles om balans en wanneer we ons naar behoren gesteund voelen door de wereld onder onze voeten, zijn we altijd klaar om de sprong naar het volgende hoofdstuk te maken.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Contacteer ons

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar