Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen
Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.
Hoe reinig je je kristallen met seleniet? | Marga Jacobs

Hoe reinig je je kristallen met seleniet?

Wist je dat het belangrijk is om je kristallen regelmatig te reinigen? Het reinigen en opladen van je kristallen is essentieel om stagnerende energie te verwijderen en ze in hun oorspronkelijke staat te herstellen.

Het gebruik van seleniet is een geweldige manier om je kristallen te reinigen, hun energie te versterken en de vruchten ervan te plukken. 

Wat is seleniet?

Seleniet is een gekristalliseerde vorm van gips met een doorschijnend, parelwit uiterlijk. Dit krachtige, hoogvibrerende kristal staat vooral bekend om het opruimen van negatieve energie, het verbeteren van focus en helderheid, en het stimuleren van je manifestaties.

Een van de meest unieke dingen aan seleniet is zijn zelfreinigende werking. Omdat seleniet zichzelf altijd reinigt, kan het ook gebruikt worden om andere kristallen te reinigen en op te laden!

Waarom moet je kristallen reinigen met seleniet?

Je kristallen moeten vaak gereinigd worden om negatieve of stagnerende energie te verwijderen. Als we onze kristallen regelmatig gebruiken, kunnen ze negatieve energie absorberen en "geblokkeerd" raken - vooral als het gaat om beschermende stenen zoals zwarte toermalijn. Wanneer onze kristallen geblokkeerd zijn, zal hun kracht sterk afnemen.

Je moet ook nieuwe kristallen reinigen voordat je ze voor het eerst gebruikt, want ze kunnen op hun reis naar jou toe ongewenste energie hebben geabsorbeerd.

Hoe seleniet gebruiken om je edelstenen op te laden? 

Als algemene regel geldt: hoe meer contact een edelsteen heeft met seleniet, hoe sneller het gereinigd wordt. De gemakkelijkste methode is het gebruik van een selenietoplaadsteen, -schaal of -kom. Plaats gewoon je edelstenen op de seleniet en laat ze 24 uur liggen.

Je kunt ook een selenietpunt gebruiken om je edelstenen op te laden. Plaats de edelstenen die je wilt reinigen in een cirkel rond de punt - idealiter tegen de basis aan. Laat ze 24 uur liggen voor het beste resultaat.

Hoe reinig je je kristallen met seleniet? | Marga Jacobs

Moet je seleniet edelstenen opladen?

Het enige nadeel van het gebruik van seleniet voor meerdere doeleinden is dat je hem af en toe moet opladen. Hoewel seleniet van nature zelfreinigend is, kan het soms toch nodige zijn om hem op te laden.

Hoe laad je seleniet edelstenen op?

Als je je overwerkte seleniet moet opladen, probeer dan een van de onderstaande methoden. Dit zijn geweldige manieren om negatieve energie uit je seleniet te verwijderen zonder dat je andere stenen nodig hebt:

  • maanlicht
  • zonlicht
  • natuur
  • zout
  • bruine rijst
  • brandende salie
  • Tibetaanse klankschalen

Lees ook onze blog post 'Hoe kan je edelstenen en kristallen reinigen en opladen?'.

Kun je Seleniet opladen in de zon?

Zonlicht en maanlicht lijken de gemakkelijkste opties op de lijst. Je hoeft je kristal alleen maar enkele uren buiten te laten liggen. De natuur is vergelijkbaar in die zin dat je je helende kristal overdag of 's nachts energie laat uitwisselen met Moeder Aarde. Maar niet alle kristallen kunnen worden opgeladen met het licht van de zon.

Sommige levendige kristallen, zoals amethist, mogen niet worden gereinigd in natuurlijk licht, omdat de kleur dan kan vervagen. Seleniet kan meestal prima buiten of op de vensterbank worden gelegd, maar laat het (zoals elk ander kristal) niet te lang in de zon liggen. Meer dan vier uur en je loopt het risico dat je edelsteen verbleekt.

Andere manieren om seleniet te reinigen

Zout en bruine rijst zijn eenvoudige, alledaagse manieren om seleniet te reinigen. Leg seleniet gewoon in zout of rijst en laat het enkele uren liggen. Je kunt deze methode gebruiken om meerdere stenen tegelijk te reinigen, als je dat wilt.

Als je al salie brandt om negatieve energieën uit je huis te verwijderen, dan is het gemakkelijk om seleniet en je andere edelstenen op te nemen in je energiereinigingsroutine.

Het gebruik van Tibetaanse klankschalen is een meer gespecialiseerde methode, maar zeker één met grote kracht. Het spelen van een noot in de buurt van seleniet of andere edelstenen kan ongewenste energie verwijderen en een positieve vibratie vormen in de edelstenen. Dit helpt negatieve energie te verwijderen en te vervangen door liefde en licht.

Gebruik nooit water om seleniet te reinigen! Seleniet lost op in water.

 Hoe reinig je je kristallen met seleniet? | Marga Jacobs

Wat is de beste plaats in huis om seleniet te plaatsen?

Seleniet helpt je een diepere verbinding met de aarde te maken, dus het kan enorm heilzaam zijn om seleniet in huis te hebben! Het kristal zelf is prachtig om te zien en kan zowel een geweldig sieraad als een helende kracht zijn.

Een goede methode om te beslissen waar je je seleniet gaat plaatsen is je af te vragen welke kamer de meeste helende energie kan gebruiken. Aangezien seleniet een van de beste kristallen is om je huis te reinigen, zal het vinden van deze ruimte een goede startplaats zijn.

De meeste mensen zouden kiezen voor hun slaapkamer omdat daar de magische energie van seleniet ook meteen op jou kan inwerken! Selenietkristallen zouden de hogere chakra's activeren, in het bijzonder de kruin. Door seleniet bij je bed te leggen, neem je de energie ervan over terwijl je slaapt. 

Je kan selenietkristallen in bijna elke ruimte plaatsen om positieve vibraties te verhogen en je omgeving te revitaliseren.

Dat was het. Er is geen speciale truc nodig. Kristallen reinigen met seleniet is super eenvoudig. Plaats je edelstenen op of naast de seleniet, wacht, en geniet dan van de nieuwe energie van je favoriete edelstenen.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Contacteer ons

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar