Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen
Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Ontvang nu 20% korting op alle verzorgingsproducten en make-up!

Ametrien: Betekenis, eigenschappen, feiten en meer | Marga Jacobs

Ametrien: betekenis, eigenschappen, feiten en meer

Ben je op zoek naar een unieke edelsteen die de eigenschappen van zowel amethist als citrien combineert? Ametrien is een prachtige edelsteen die een natuurlijke combinatie is van zowel paarse als gele tinten.

Maar ametrien is veel meer dan alleen een mooie steen. Er wordt gezegd dat ametrien krachtige helende eigenschappen heeft en mentale helderheid, emotioneel evenwicht en spirituele groei bevordert.

Hier vind je de betekenis, eigenschappen en feiten van ametrien, zodat je zelf kunt beslissen of deze edelsteen geschikt is voor jou.

Wat is ametrien?

Ametrien is een natuurlijke edelsteen die bestaat uit een mix van amethist en citrien, met opvallende zones van paars en geel/oranje. Dit prachtige kleurenspel ontstaat door verschillende oxidatietoestanden van ijzer in het kristal, als een levendige artistieke expressie van de natuur zelf.

De geschiedenis van ametrien

De geschiedenis van ametrien heeft zijn wortels in het betoverende Bolivia, waar het in de jaren 1970 werd ontdekt. Maar de legende van ametrien reikt veel verder terug in de tijd, helemaal naar de 17de eeuw. Het verhaal gaat dat een Spaanse conquistador, na zijn huwelijk met een inheemse prinses genaamd Anahi, per ongeluk stuitte op een ametrienmijn. Deze mythische mijn raakte eeuwenlang verloren en werd later herontdekt en vernoemd naar de legendarische prinses.

Ondanks dat het eeuwenlang niet op de markt beschikbaar was, heeft ametrien in recente jaren aan populariteit gewonnen vanwege zijn unieke kleurencombinatie van paars en geel. Deze kleuren worden vaak gezien als een representatie van de balans tussen de spirituele en materiële werelden, als een harmonieus samengaan van twee tegenstellingen.

Ametrien: Betekenis, eigenschappen, feiten en meer | Marga Jacobs

Wetenschap van ametrien

Fysieke Kenmerken

Ametrien behoort tot de macrokristallijne kwartsfamilie. Het heeft een chemische samenstelling van SiO2, wat gewoonweg siliciumdioxide betekent. Maar waar ametrien echt in uitblinkt, zijn zijn kleuren. Het vertoont een prachtig tweeledig kleurenspel van oranje/geel en paars.

Op de schaal van Mohs heeft ametrien een hardheid van 7, wat betekent dat het behoorlijk duurzaam is en bestand tegen krassen. 

De refractie-index van ametrien varieert tussen 1.544 en 1.553, wat resulteert in de schittering van de kleuren. 

Ontstaan van ametrien

Hoe ontstaat ametrien eigenlijk? Het is een delicate dans van temperaturen en ijzeronzuiverheden, waarbij een natuurlijke vorming van tweekleurige kwarts ontstaat. Deze magische combinatie van oranje/geel en paars is zeldzaam in de natuur en vereist nauwkeurige omstandigheden.

De vorming van ametrien is een complex proces waarbij specifieke voorwaarden moeten worden vervuld. Maar wist je dat er ook gesimuleerde ametrien is? Deze wordt in laboratoria gemaakt door amethist onder vergelijkbare omstandigheden te behandelen. Hierdoor veranderen de paarse delen in verschillende tinten geel. De meerderheid van de ametrien op de markt van vandaag is op deze manier gemaakt, omdat natuurlijke ametrien buitengewoon zeldzaam is.

De kleuren van ametrien

Ametrien komt in een schitterende variatie van kleuren, van 75% geel en 25% paars tot 10% geel en 90% paars. De meest gewilde en waardevolle ametrien heeft een perfecte balans van kleuren, waarbij de helft van de edelsteen amethist is en de andere helft citrien.

De kleur van ametrien is als een schilderij van de natuur zelf, een magische mix van gele citrien en paarse amethist. Het geeft deze edelsteen een unieke uitstraling die van onschatbare waarde is. De kleurenpracht van ametrien is van groot belang voor liefhebbers en verzamelaars van edelstenen, omdat het de waarde en zeldzaamheid ervan kan beïnvloeden.

Let op: groengeel of goudblauwe ametrien komt niet natuurlijk voor, dus als je er een tegenkomt, is deze waarschijnlijk behandeld of in het laboratorium gemaakt.

De bronnen van ametrien

De exclusieve bron van commerciële ametrienwinning is de Anahi-mijn in Bolivia, hoewel niet-commerciële afzettingen te vinden zijn in landen zoals Canada, Mozambique, India en de Verenigde Staten. De Anahi-mijn staat bekend om het produceren van hoogwaardige ametrien met kenmerkende kleurzones, wat een gewilde eigenschap is in de edelstenenindustrie.

De betekenis van ametrien

Ametrien wordt gedefinieerd als een edelsteen die de gecombineerde eigenschappen van amethist en citrien belichaamt, waardoor een gebalanceerde en harmonieuze energie ontstaat die mentale stabiliteit en zelfvertrouwen bevordert.

Ametrien is als de vereniging van twee zielen in één steen. Het brengt de diepe wijsheid van amethist samen met de stralende kracht van citrien, en creëert zo een harmonie die helpt bij het vinden van evenwicht in ons leven.

Ametrien: Betekenis, eigenschappen, feiten en meer | Marga Jacobs

Eigenschappen van ametrien

Fysieke Heling

Ametrien draagt bij aan fysiek welzijn door te helpen bij het verwijderen van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam, het versterken van het immuunsysteem en het herstellen van infecties.

Stel je voor dat ametrien als een verfrissende regen is, die de aarde reinigt en vernieuwt. Het zuivert ons lichaam van binnen en van buiten, waardoor we ons lichter en vitaler voelen.

Emotionele heling

Ametrien ondersteunt emotionele genezing door individuen te helpen zelfbeheersing te behouden, tegenstrijdigheden op te lossen, trouw te blijven aan zichzelf en niet gemakkelijk beïnvloed te worden door anderen.

Deze edelsteen geeft ons de kracht om emotionele stormen te doorstaan, met een kalme geest en een sterk hart. Het leert ons om optimistisch te blijven, zelfs in moeilijke tijden, en onze emoties in balans te houden.

Chakra's en balans

Ametrien, met zijn combinatie van amethist- en citrienenergieën, kan meerdere chakra's tegelijk stimuleren en in balans brengen.

Stel je voor dat ametrien als een dirigent is, die een orkest van energieën leidt. Het reinigt de kruinchakra met zijn paarse amethistenergie, activeert de navelchakra met zijn gele citrienenergie en voegt een prachtige dimensie toe aan de symfonie van het derde oogchakra. Dit brengt harmonie in ons energiestelsel, waardoor onze algehele gezondheid en welzijn verbeteren.

Sterrenbeeld

Ametrien is als een kosmische danspartner voor degenen die onder het teken van vissen en boogschutter zijn geboren. Het resoneert met hun energie en biedt begeleiding en ondersteuning op hun spirituele reis.

Andere voordelen van ametrien

Naast al deze voordelen heeft ametrien nog veel meer te bieden. Voor degenen die streven naar financiële stabiliteit, kan de ametrien edelsteen helpen bij het vergroten van welvaart en vrijgevigheid. Het kan ook relaties verbeteren door te helpen bij het overwinnen van verschillen en harmonie te bevorderen.

Als een sterk beschermende kristal, schildert ametrien tegen negatieve energieën en inspireert het positiviteit. Het kan zelfs helpen bij slaapproblemen door de geest en het lichaam te kalmeren. Maar dat is nog niet alles, ametrien verhoogt ook het zelfvertrouwen, bevordert carrièresucces en inspireert creativiteit en lateraal denken.

Ametrien: Betekenis, eigenschappen, feiten en meer | Marga Jacobs

Hoe weet je of jouw ametrien echt is?

In natuurlijke ametrien loopt de grens tussen de kleuren amethist en citrien ongeveer parallel aan de optische as. In synthetische stenen is deze grens georiënteerd onder een schuine hoek ten opzichte van de optische as. Alleen door de richting van de optische as te kennen, kunnen edelsteenkundigen gemakkelijk onderscheid maken tussen natuurlijke en synthetische ametrien.

Het is alsof ametrien zijn ware aard onthult aan degenen die goed kijken. Het vertelt ons dat echtheid altijd te vinden is in de details, in de subtiele verschillen die de ene steen van de andere onderscheiden.

Ametrien reinigen en opladen

Ametrien is een edelsteen die respect en zorg verdient, net als de innerlijke schoonheid die het in zich draagt. Als je het wilt reinigen en opladen, kun je het in enkele uren in het zonlicht plaatsen of onder een volle maan leggen, zodat het zijn energie kan vernieuwen en stralen als nooit tevoren.

Ametrien trommelstenen

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Contacteer ons

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar