Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen
Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Ontvang nu 20% korting op alle verzorgingsproducten en make-up!

Wat is edelsteenwater en hoe maak je het? | Marga Jacobs

Wat is edelsteenwater en hoe maak je het?

Edelsteenwater is niet zomaar een drankje; het is een elixer van leven en energie. Het maken van edelsteenwater of kristalelixer bestaat al duizenden jaren. Van edelstenen en kristallen is bekend dat ze energie en trillingen uitstralen naar hun omgeving. Kristallen, elk met hun eigen unieke eigenschappen, kunnen op vele manieren een positieve invloed op je uitoefenen. Minder angst, kalmte, meer zelfvertrouwen en gezondheidsvoordelen zijn slechts enkele van de bekende voordelen van edelsteenwater.

In deze blog post wil ik je kennis laten maken met deze sprankelende bron van spirituele verfrissing.

Wat is edelsteenwater?

Edelsteenwater is een subtiele, maar krachtige manier om de helende eigenschappen van edelstenen in je leven te brengen. Door edelstenen in water te leggen, vermengen hun trillingen zich met het water, wat resulteert in een elixer van energie en balans.

Wat is edelsteenwater en hoe maak je het? | Marga Jacobs

Hoe maak je edelsteenwater?

1. De directe methode

Je stopt de gewenste edelstenen direct in je water. Maar pas op, niet alle stenen zijn hiervoor geschikt. Sommige kunnen schadelijk zijn als je ze in water legt. Dus, zorg ervoor dat je altijd de juiste stenen gebruikt. 

2. De indirecte methode

Hierbij plaats je de edelsteen niet direct in het water, maar in een glas of kommetje naast het water. Het water neemt dan de energie van de stenen over zonder dat de stenen het water aanraken. Dit is veiliger en wordt vaak gebruikt als je niet zeker weet of een edelsteen wel geschikt is om direct in water te leggen.

3. Edelsteenwater voor onderweg

Je doet de gewenste edelsteen in een flesje water dat je de hele dag kunt meenemen. Hierdoor neem je de energie van de stenen met je mee terwijl je onderweg bent. Handig en gemakkelijk!

Laat het water minstens een half uurtje staan, maar het mag gerust tot wel 24 uur. Dan is het water helemaal klaar om van te genieten! Vergeet niet om het binnen 48 uur te drinken, want vers is het lekkerst. Oh, en plaats het liever niet in de koelkast, laat het gewoon op kamertemperatuur zijn magische werk doen.

Je kunt het water ook in het volle maanlicht zetten, gewoon voor het raam. De maan zal extra kracht aan je elixer toevoegen.

Welke edelstenen gebruiken voor edelsteenwater?

Niet alle edelstenen zijn geschikt voor het maken van edelsteenwater. Edelstenen zoals amethist, rozenkwarts, bergkristal en citrien zijn veilig en worden vaak gebruikt. Zorg ervoor dat je de eigenschappen en mogelijke toxiciteit van elke steen begrijpt voordat je ze gebruikt. Vermijd het gebruik van giftige stenen zoals malachiet of galeniet. Wees altijd voorzichtig en raadpleeg een expert als je twijfelt.

Wat is edelsteenwater en hoe maak je het? | Marga Jacobs

Kristalcombinaties om zelf te proberen

Overweeg de volgende kristalcombinaties bij het maken van elixers. Omdat sommige van deze edelstenen giftige stoffen bevatten, gebruik je de indirecte methode zoals hierboven beschreven en houd je de kristallen uit direct contact met het water.

 • Bergkristal & rookkwarts: een krachtige combinatie voor positiviteit
 • Carneool & citrien: de perfecte mix voor pure vreugde
 • Rozenkwarts & groene calciet: een betoverende synergie van liefde
 • Carneool & blauwe agaat: een dynamische combinatie die je creativiteit stimuleert
 • Citrien & peridoot: een dynamisch duo voor voorspoed
 • Mosagaat & groene calciet: de ideale combinatie voor een revitaliserend plantenelixer voor je waterplanten
 • Amethist & bergkristal: de sleutel tot spirituele groei
 • Turkoois & bergkristal: de weg naar lichamelijke gezondheid
 • Regenboogfluoriet & seleniet: de ultieme combinatie voor zuivering
 • Barnsteen & chalcedoon: de krachtige mix voor ontstekingsremmende eigenschappen
 • Chalcedoon & blauwe agaat: de rustgevende tandem die zowel jou als je huisdieren helpt angst te verminderen

Je kunt ook 1 edelsteen  gebruiken; de helende eigenschappen van die ene steen zullen overgaan op het water. Of ga voor een van onze zorgvuldig samengestelde edelsteenwatersets.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Contacteer ons

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar