Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen
Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.
Hoe Reiki mensen met kanker kan helpen | Marga Jacobs

Hoe Reiki mensen met kanker kan helpen

Kanker, een uitdagend parcours dat velen van ons kennen of waar we persoonlijk mee te maken hebben gehad. Naast de conventionele medische behandelingen zijn er complementaire benaderingen die kunnen bijdragen aan het algehele welzijn van kankerpatiënten. Een van deze benaderingen is Reiki, een eeuwenoude Japanse techniek die gericht is op het balanceren en herstellen van de energiestromen in het lichaam.

Wat is Reiki?

Reiki, afkomstig uit Japan, betekent "universele levensenergie". Het is een holistische benadering die gebaseerd is op het idee dat er een universele levenskracht is die door alles stroomt.

Tijdens een Reiki-sessie raakt de behandelaar de cliënt zachtjes aan met beide handen in specifieke handposities of houdt zijn of haar handen iets boven de cliënt. Reiki-sessies duren meestal ongeveer een uur. De behandeling is niet-invasief en vereist geen weefselmanipulatie of pijnlijke druk.

Reiki als complementaire therapie bij kanker

Verschillende studies en onderzoeken suggereren dat Reiki een positieve invloed kan hebben op mensen met kanker. Zo blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in het 'Journal of Alternative and Complementary Medicine' dat Reiki kan bijdragen aan een verbetering van de levenskwaliteit van kankerpatiënten, waaronder een vermindering van pijn en vermoeidheid.

Voordelen van Reiki bij kanker

Stressvermindering en ontspanning

Een van de meest opvallende voordelen van Reiki bij kanker is de vermindering van stress en angst. Kanker kan emotioneel en fysiek belastend zijn, en Reiki biedt een moment van diepe ontspanning en kalmte.

Pijnbestrijding

Onderzoek toont aan dat Reiki kan bijdragen aan het verminderen van pijn bij kankerpatiënten. Dit gebeurt mogelijk door het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam en het bevorderen van een gevoel van welzijn.

Versterking van het zelfgenezend vermogen

Reiki ondersteunt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam. Het stimuleert de vitale levensenergie, waardoor het immuunsysteem wordt versterkt en het lichaam zichzelf beter kan herstellen.

Emotionele ondersteuning

Kanker kan een emotionele tol eisen. Reiki biedt een veilige ruimte voor het uiten en loslaten van emoties. Het kan een gevoel van vrede en acceptatie bevorderen.

Hoe Reiki mensen met kanker kan helpen | Marga Jacobs

Onderzoeken naar Reiki voor kankerpatiënten

In dit onderzoek werd bij 110 borstkankerpatiënten onderzocht hoe ze met hun aandoening omgingen door middel van Reiki. Uit het onderzoek bleek dat ze hun aandoening beter accepteerden, wat als positief werd ervaren.

Daarnaast werd bij 24 kankerpatiënten onderzocht hoe Reiki hun pijn kon verlichten. Uit het onderzoek bleek dat degenen die Reiki kregen minder pijnklachten hadden.

Weer een ander onderzoek van kankerpatiënten tegen een controlegroep toonde aan dat Reiki-behandelingen pijn, angst en vermoeidheid verminderden.

Er moet nog meer onderzoek worden gedaan naar Reiki omdat de exacte mechanismen ervan nog niet door de wetenschap worden begrepen, behalve dat het lijkt alsof het het zenuwstelsel kalmeert, wat een gezondere staat van 'zijn' mogelijk maakt.

Andere wetenschappelijke studies

Aanvullende studies naar de effecten van Reiki op kankerpatiënten zijn uitgevoerd vanuit een observationeel standpunt. Eén onderzoek toonde aan dat 22 van de 118 kankerpatiënten die vier Reiki-behandelingen kregen, minder angst en pijn rapporteerden. Een ander onderzoek onder 213 patiënten rapporteerde een afname van 50% emotionele stress na slechts één Reiki-behandeling.

Uiteindelijk is het aan de kankerpatiënt om te beslissen of een aanvullende studie hun behandeling, emotionele toestand en lichamelijk welzijn ten goede komt. Er moeten nog meer onderzoeken worden gedaan naar Reiki bij kanker en, in het algemeen, om het beter te begrijpen door de wetenschap. Tot nu toe kan Reiki echter worden beschouwd als een heilzame aanvullende therapie zonder bijwerkingen, die ontspanning biedt aan de kankerpatiënt die het ontvangt.

Samenwerking met medische behandelingen

Het is essentieel om Reiki te zien als een aanvullende therapie en geen vervanging van conventionele medische behandelingen. Een open communicatie met zorgverleners is van groot belang om een geïntegreerde en effectieve aanpak te waarborgen.

Hoe Reiki integreren in de behandeling

Als je overweegt om Reiki toe te voegen aan je behandeltraject, is het belangrijk om een gekwalificeerde Reiki-beoefenaar te raadplegen. Zij kunnen je begeleiden in het proces en ervoor zorgen dat de behandeling naadloos aansluit op je medische traject.

Reiki kan een waardevolle aanvulling zijn op het welzijn van mensen met kanker, met voordelen variërend van stressvermindering tot pijnbestrijding en ondersteuning van het zelfgenezend vermogen. Raadpleeg altijd je zorgverlener voordat je nieuwe behandelingen toevoegt aan je behandelplan. 

Mag Reiki een zachte metgezel zijn op deze moedige reis, een stralend licht in de donkerste momenten en een bron van troost en heling voor allen die het pad van kanker bewandelen.

Wil je graag een afspraak maken voor een Reiki-behandeling of wil je graag meer informatie, aarzel dan niet om mij te contacteren.

♡ Marga

Hoe Reiki mensen met kanker kan helpen | Marga Jacobs

Bron: www.healthnews.com

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Contacteer ons

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar