Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen
Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Ontvang nu 20% korting op alle verzorgingsproducten en make-up!

5 voordelen van Reiki | Marga Jacobs

5 voordelen van Reiki

Reiki is een eeuwenoude techniek voor energetische genezing. Al meer dan 2500 jaar wordt deze behandeling toegepast en de voordelen ervan zijn haast ontelbaar. Wat kan Reiki voor jou betekenen?

Energieoverdracht tussen behandelaar en cliënt

Reiki is een vorm van alternatieve geneeskunde die streeft naar evenwicht en herstel door het kanaliseren van energie. Het is een oude Japanse techniek die in de 20e eeuw populair werd door de leer van Mikao Usui. De term 'Reiki' vindt zijn oorsprong in de Japanse woorden 'rei' (universeel) en 'qi' (levenskracht).

Men gelooft dat de levensenergie via de hand van de behandelaar wordt overgedragen op het lichaam van de cliënt, die daardoor innerlijke balans kan bereiken. Een behandelaar werkt met een subtiel samenspel tussen lichte aanraking en soms zelfs helemaal geen aanraking.

#1 Stressvermindering en een betere stemming

Het verminderen van spanning heeft niet alleen een positief effect op je mentale en emotionele welzijn, het bevordert ook het genezingsproces. De zachte aanrakingen tijdens een Reiki-sessie stimuleren de energiestroom in je lichaam. Zo worden blokkades, ontstaan door zowel fysieke als emotionele pijn, doorbroken.

Reiki is als een zachte streling van het universum, een liefdevolle aanraking die de last van zorgen wegsmelt als sneeuw voor de zon. Het nodigt je uit om te ontspannen, om te ademen, om te zijn.

#2 Hulp bij geestelijke gezondheidsproblemen

Reiki kan een waardevolle aanvulling zijn bij het omgaan met geestelijke gezondheidsproblemen zoals angst en depressie en vermoeidheid. Het helpt je negativiteit te verdrijven en innerlijke kracht te vinden.

Angst, depressie en vermoeidheid kunnen als donkere wolken aan de horizon verschijnen, maar Reiki is als een stralende zon die haar warmte op je huid laat voelen. Ze nodigt je uit om plaats te nemen in de tuin van innerlijke vrede, waar de bloemen van hoop en kracht bloeien.

#3 Pijnverlichting

Sommige mensen die Reiki hebben ondergaan, beweren dat het zelfs fysieke pijn kan verlichten. Het wordt aangeraden als een uitstekende aanvulling op de gebruikelijke medische zorg die mensen met chronische ziekten krijgen. Bovendien zou het bereiken van een evenwichtige en bijna-natuurlijke staat je bloedsomloop, hartslag, bloeddruk en dergelijke moeten verbeteren.

Hoewel je het niet kunt gebruiken als vervanging voor de juiste medische behandeling, beweren mensen die het geprobeerd hebben dat ze verlichting voelen van hun chronische problemen, zoals:

  • pijn veroorzaakt door kanker en kankerbehandelingen
  • andere soorten chronische pijnen, zoals migraine en rugklachten
  • spijsverteringsproblemen
  • ziekte van Parkison en andere neurodegeneratieve aandoeningen
  • misselijkheid

Vergeet niet dat Reiki-beoefenaars geen magie gebruiken om ziekten te genezen. In plaats daarvan brengt deze techniek het lichaam en de geest van een persoon in balans en vermindert het het spanningsniveau en de negatieve energie die ze ervaren. Onvruchtbaarheidsproblemen hebben bijvoorbeeld vaak te maken met de stress en angst die iemand voelt. 

De zachte golven van Reiki stromen door je lichaam als een kalme rivier, haar energie een balsem voor de pijnlijke plekken. Het is als een zachte streling van het universum, die de last van ongemakken verzacht.

5 voordelen van Reiki | Marga Jacobs

#4 Maakt je hoofd leeg en biedt een positief perspectief

Zonder alle druk en spanning die je verstikken, voel je je rustiger en kun je helderder denken. Soms is dat alles wat nodig is om een burn-out te voorkomen of gewoon verder te gaan met je leven. Tegelijkertijd helpt Reiki je om een positievere levenshouding aan te nemen.

Met de handen van liefde en licht, strijkt Reiki over je kruin, als een zachte kus van het universum. Je voelt de chaos langzaam vervagen, als sterren die hun licht dimmen voor de nacht.

#5 Versterkt zelfgenezende vermogens

Deze behandeling is geen invasieve vorm van alternatieve geneeskunde zoals acupunctuur. Een van de belangrijkste uitgangspunten van de beoefenaars is om de persoon zelf te laten genezen. Tijdens een Reiki-sessie komt de verbetering niet van medicijnen of andere externe bronnen. In plaats daarvan deblokkeert een beoefenaar de qi-doorgangen om de qi (energie) door je heen te laten stromen, zoals het van nature hoort. Het herstellen van die balans is de eerste stap in je zelfgenezingsproces.

Reiki komt als een vriendelijke kabbeling van het universum, als een vrolijk tikje op de schouder van je eigen innerlijke genezer. Ze fluistert zachtjes: "Je hebt de kracht om te helen, ik ben hier om je te begeleiden."

Reiki als zelfzorg

Reiki zou al beoefend moeten worden voor er ernstigere symptomen optreden. In plaats van te wachten tot je emotionele en fysieke pijn ernstiger wordt, kan deze techniek, samen met andere behandelingen, je helpen ze tot op zekere hoogte te voorkomen. In combinatie met andere soorten therapieën valt niet te ontkennen dat het wonderen kan doen voor je welzijn. Als je goed voor jezelf wilt zorgen, zou Reiki een essentieel onderdeel van je zelfzorgroutine moeten worden.

Geloof in de kracht van Reiki

Reiki heeft zijn effectiviteit bewezen, vooral wanneer het wordt gecombineerd met andere therapieën. Het vergroot niet alleen de kwaliteit van leven, maar ook het vermogen tot zelfheling. Reiki is als een balsem voor de ziel, een geschenk van balans en heling voor iedereen die ervoor open staat. Laat jezelf onderdompelen in de energie van Reiki en ontdek de wonderen die het kan bewerkstelligen.

♡ Marga

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Contacteer ons

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar