Marga Jacobs - Ontdek de magie van edelstenen en plantaardige producten of laat je betoveren door onze behandelingen
Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Ontvang nu 20% korting op alle verzorgingsproducten en make-up!

Alles wat je moet weten over reiki | Marga Jacobs

Alles wat je moet weten over reiki

In een wereld die wordt gedomineerd door haast en stress, zijn momenten van innerlijke rust en genezing van onschatbare waarde geworden. Gelukkig biedt Reiki, een eeuwenoude vorm van energetische healing, een pad naar diepe ontspanning, heling en spirituele groei.

In deze blog post vertel ik je over de oorsprong, de geschiedenis, de werking en de voordelen van Reiki.

Wil de kracht van Reiki zelf ervaren? Aarzel dan niet om een afspraak te maken voor een ontspannen Reiki-behandeling.

De oorsprong van Reiki

Reiki vindt zijn wortels in het oude Japan en is gebaseerd op de overdracht van universele levensenergie. Het woord "Reiki" bestaat uit twee delen: "Rei," wat "universeel" of "goddelijk" betekent, en "Ki," wat verwijst naar de levenskracht die door alle levende wezens stroomt.

Het concept van deze levensenergie is niet beperkt tot de Japanse cultuur, maar komt in verschillende vormen voor in tradities over de hele wereld, zoals Prana in India en Chi in China.

De geschiedenis van Reiki

De moderne geschiedenis van Reiki begint met de Japanse genezer Mikao Usui, die in de vroege 20ste eeuw het systeem van Reiki ontdekte. Het verhaal gaat dat Usui zichzelf een spirituele zoektocht oplegde om de geheimen van genezing en persoonlijke transformatie te begrijpen. Na jaren van toewijding en meditatie bereikte hij uiteindelijk de verlichting op de berg Kurama, waar hij de kracht van Reiki ontving.

Usui deelde zijn kennis met Chujiro Hayashi, die op zijn beurt Hawayo Takata, een Hawaïaanse vrouw, onderwees. Takata bracht Reiki naar het Westen en speelde een cruciale rol in het verspreiden van deze genezende praktijk buiten Japan.

Alles wat je moet weten over reiki | Marga Jacobs

Hoe werkt Reiki?

Door middel van handoplegging wordt energie doorgegeven, met als doel om het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest te versterken. De energie weet zelf blokkades te vinden en laat energie weer stromen. Reiki is een holistische vorm van heling wat inhoudt dat het doorwerkt op alle lagen van ons mens-zijn: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Dus of je nu last hebt van lichamelijke of emotionele klachten, stress, vermoeidheid ervaart of gewoon behoefte hebt aan ontspanning, Reiki kan je daarbij helpen.

De voordelen van Reiki

Reiki heeft talloze voordelen! Enkele van de meest opvallende voordelen zijn:

Vermindert stress 

Wat veel mensen het fijnste vinden aan Reiki is dat het hen toestaat om gewoon te "zijn". Het is een moment van pure ontspanning waarin de ontvanger zijn hoofd leeg kan maken en de spanning en stress van de dag kan loslaten. De energieoverdracht door Reiki kan mensen een vredig, ontspannen en licht gevoel geven, waardoor ze in contact kunnen komen met hun innerlijke zelf en helder kunnen reflecteren op hun leven.

Brengt geest, lichaam en ziel terug in balans

Regelmatige behandelingen bevorderen een consistente en ongehinderde stroom van energie door het hele lichaam. Hierdoor voelen mensen minder stress, leren ze beter en hebben ze een beter geheugen, bevorderen ze mentale helderheid en ervaren minder fysieke pijn. Wanneer energiepassages geblokkeerd zijn, kan positieve energie niet naar bepaalde delen van het lichaam stromen, wat resulteert in stemmingswisselingen, angst, boosheid, pijn en meer. Reiki kan helpen om deze doorgangen vrij te houden.

Verbetert je welzijn

De Reikitechniek wordt gebruikt om ons lichaam eraan te herinneren hoe het terug kan gaan naar de "herstel" of "zelfgenezende" staat van rust en vertering. Door deze toestand te activeren, begint ons lichaam zichzelf te reinigen van nutteloze energieën. Het stelt het lichaam ook in staat zichzelf te beschermen tegen uitputting, burn-out of falen van het immuunsysteem.

Helpt je beter te slapen

Na een Reiki-behandeling kun je altijd verwachten dat je je extreem ontspannen voelt. Dit soort ontspanning helpt ons lichaam om beter te slapen, beter te genezen en helderder te denken. Het is niet ongewoon dat mensen tijdens een sessie in slaap vallen.

Versnelt het zelfgenezend vermogen van het lichaam

Reiki brengt je interne lichaamsniveaus in balans zodat ze terugkeren naar een bijna natuurlijke staat. Dit betekent dat je ademhaling, hartslag, bloeddruk, bloedsomloop en andere lichaamssystemen zullen verbeteren. Dit normale evenwicht stelt je lichaam in staat om zichzelf van binnenuit te genezen.

Alles wat je moet weten over reiki | Marga Jacobs

Hoe snel na een Reiki-behandeling merk je de voordelen?

De meeste mensen die ik reiki-behandeling heb gegeven, voelden meteen al een soort kalmte of diepe ontspanning. Naarmate de healing meer geïntegreerd raakt, zouden ze zich de komende 24 uur meer aanwezig of in balans moeten voelen (dus je energie is meer gecentreerd, verbonden en geaard). Net als bij lichaamsbeweging geldt: hoe meer je doet, hoe beter je je voelt, en iedereen is anders. Dus voor een langduriger effect van een reiki-behandeling zijn vervolgsessies nodig. De afstand tussen en de frequentie van reiki-behandelingen zijn afhankelijk van iemands eigen energiereactie en algemene levensstijl.

Wat zegt wetenschappelijk onderzoek over Reiki?

In de afgelopen twintig jaar hebben verschillende studies laten zien dat Reiki behandelingen een positieve impact kunnen hebben. Ze helpen bij het verminderen van vervelende bijwerkingen van chemotherapie, verbeteren de resultaten van chirurgische ingrepen, brengen het autonome zenuwstelsel in balans en veranderen drastisch hoe mensen de fysieke en emotionele pijn ervaren die vaak gepaard gaat met ziekte. Het groeiende enthousiasme voor Reiki heeft zelfs geleid tot erkenning in enkele van 's werelds meest gerespecteerde ziekenhuizen. Dit sluit aan bij andere niet-westerse benaderingen zoals yoga, meditatie en acupunctuur, die deel uitmaken van behandelingen voor patiënten.

Hoewel het waar is dat er nog niet veel uitgebreid onderzoek naar Reiki is gedaan, wijst het beperkte onderzoek dat beschikbaar is op enkele duidelijke voordelen. Bijvoorbeeld, onderzoek suggereert dat Reiki de angst, stress en pijn kan verminderen bij mensen die een operatie ondergaan. In een studie uit 2017 met patiënten die een knievervangende operatie ondergingen, werden 46 patiënten verdeeld in drie groepen: één groep ontving drie of vier Reiki-sessies van 30 minuten tijdens hun verblijf in het ziekenhuis, een tweede groep kreeg hetzelfde aantal schijn-Reiki sessies, en een derde groep ontving geen Reiki of nep-Reiki. Elke groep kreeg ook de standaard medische zorg. Wat opviel, was dat alleen de groep die echte Reiki kreeg, aanzienlijke verbeteringen in pijn, bloeddruk, ademhalingssnelheid en angst vóór en na de operatie ervoer. Een bemoedigend inzicht in de helende kracht van Reiki!

Is Reiki iets voor jou?

Nu je meer weet over de oorsprong, de geschiedenis, de werking en de voordelen van Reiki, nodig ik je van harte uit om de kracht van Reiki zelf te ervaren. Een Reiki-behandeling kan een transformerende ervaring zijn, diepe ontspanning bieden en je helpen om je innerlijke balans te herstellen.

Hopelijk tot binnenkort.

♡ Marga

Reiki: de energie van genezing, verbinding en innerlijke rust

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Contacteer ons

Winkelmandje

Gefeliciteerd! Je bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending Besteed €100 voor gratis verzending.
Geen producten meer verkrijgbaar